Nu är Tyskland bäst genom alla tider

Uppdaterad 2012-06-23 | Publicerad 2012-06-22

Har tagit flest raka vinster på landslagsnivå

Det tyska segertåget fortsätter att rulla fram i rekordfart.

Segern mot Grekland var lagets 15:e raka i en tävlingsmatch. Ett rekord satt inför förbundskansler Angela Merkel på hedersläktaren.

– Hon gratulerade oss och sa att vi gjort en väldigt bra match, säger Mesut Özil.

Den tyska maskinen brukar man lite slarvigt kalla ”Die Mannschaft”. Men nu känns det minst sagt befogat. När Tyskland slog ut Grekland med 4-2 i gårdagens kvartsfinal var det lagets 15:e raka seger i en tävlingsmatch.

Det började med 3–2-segern mot Uruguay i bronsmatchen i VM 2010 och följdes sedan upp med 10 raka EM-kvalsegrar innan segerraden i årets EM påbörjades. De 15 raka triumferna är ett rekord för internationella tävlingsmatcher.

”Ett märkligt lag”

I gårdagens kvartsfinal stångades Tyskland länge mot ett ultradefensivt grekiskt försvar innan Philipp Lahm öppnade målskyttet i 39:e minuten med en fin höger yttersida i bortre burgaveln.

Men förbundskansler Angela Merkel kunde inte sitta lugnt på hederstribunen ens efter det. En snabb omställning i andra halvleks inledning signerad Dimitris Salpingidis slutade med mål av Giorgios Samaras, grekernas första avslut i matchen.

– Grekland är ett märkligt lag. De hade en chans och gjorde två mål, säger Tysklands tränare Joachim Löw.

Det andra målet på straff var dock mer av tröstkaraktär när Tyskland redan gått ifrån till 4-1 efter mål från bland annat Miroslav Klose och Marco Reus, både två överraskningar i Joachim Löws startelva.

– 1–1 var onödigt, men vi fortsatte jaga chanser och till slut kom målen, säger 4–1-skytten Marco Reus.

Ska segersviten bli 16 matcher lång så måste Tyskland besegra antingen England eller Italien i semifinalen.