Uniteds målshow

Publicerad 2012-03-18

Wolves förnedrat på hemmaplan

Manchester City möter Chelsea i ett hett möte på onsdag.

I dag satte United extra press på City genom att krossa Wolves med 5–0 på bortaplan.

– Målskillnad kan bli viktigt i slutet av säsongen, säger Sir Alex Ferguson.

Inför dagens match på Molineux låg United en poäng före City i toppen. United hade inga större problem att få med sig tre poäng.

På en hörna i 21:a minuten blev Michael Carrick helt ren på bortre stolpen och spelade in till till en om möjligt ännu renare Jonny Evans som satte 1–0. Sex minuter före paus drogs rullgardinen ner för hemmalaget.

Kollaps efter rött kort

Högerbacken Ronald Zubar – som redan fått ett kort efter att ha fällt Wayne Rooney – kom sent in i duell med Danny Welbeck och fick ett gult till. Med en man utvisad rasade Wolves ihop som ett korthus och United hann göra två mål innan pausvilan.

Antonio Valencia sprintade från mittlinjen och längs hela högerkanten innan han placerade in 2–0 och samme Valencia spelade snett inåt bakåt till Welbeck som placerade in 3–0.

Efter paus fortsatte förnedringen. Rafaels inlägg nådde en omarkerad Chicharito som vinklade in 4–0 med pannan. Och bara fem minuter senare lyfte Valencia in bollen till Chicarito som pangade in sitt andra mål för dagen.

– Vår insats var inte bra, men fullt tillräckligt. Framför allt var vi väldigt effektiva, säger Sir Alex Ferguson till BBC.

United är just nu fyra poäng före, men City har läge att knapra in via seger mot Chelsea på onsdag.