Förlorade – efter sju raka segrar

IK Sirius hade sju raka segrar i superettan.

Det blev dock ingen åttonde.

Degerfors IF besegrade nämligen serieledarna med 1–0.

IK Sirius har gått fram som en ångvält i årets superetta och kom till Stora Valla med sju raka segrar i bagaget. Mot ett Degerfors som fajtas kring kvalstrecket åkte dock serieledarna på en plump – då de förlorade med 0–1.

– Vi kommer inte upp i den nivån vi brukar göra och då straffar Degerfors oss, säger Sirius Kim Skoglund till TV4 Sport.

Tredje raka segern

Stor matchvinnare för hemmalaget blev sommarförvärvet Shpetim Hasani, 34, som i sin första start sedan återkomsten blev matchens ende målskytt. Det sedan han i den 54:e minuten förvaltat en straff – som han kyligt la in i det högra hörnet.

– Vi får ju ett skönt mål i andra halvlek och försvarar oss på ett bra sätt efter det, tycker jag. Det var en jäkla skön kämpaseger, säger Degerfors IF:s Tobias Solberg.

För Degerfors IF fortsätter därmed den fina formen, då de tog sin tredje raka seger och skapar sig allt större andrum till kvalstrecket.

I Skånederbyt fick Ängelholms FF nöja sig med en poäng sedan Marcus Pode kvitterat till 1–1 för Trelleborgs FF med tio minuter kvar av matchen. Medan IK Frej likt Degerfors kunde skapa sig andrum till kvalstrecket – sedan Pontus Åsbrink i den 91:a minuten gjort sitt andra mål för matchen och fastställt slutresultatet till 2–1.