Dagens namn: Jenny, Jennifer

Hattrick av Defoe ordnade storseger

Publicerad 2013-07-27

”Defoe visade att han är en dödlig avslutare”

JUBEL. Jermain Defoe, till höger, firar ett av sina tre mål tillsammans med lagkamraten Aaron Lennon.

Tottenhamstjärnan Jermain Defoe, 30, visar fin form på försäsongen.

I dag smällde han in ett hattrick när Londonklubben slog South China med 6–0.

– Vi var perfekta i den här matchen, säger tränaren André Villas-Boas.

Sunderlandsvensken David Moberg Karlsson, 19, sänkte Tottenham i onsdags. I dag fick Spurs revanschera sig en aning när man utklassade South China med hela 6–0 i försäsongsturneringen Barclays Asia Trophy.

Det första målet prickades in redan i den 12:e matchminuten när engelsmännen tog sig fram på vänsterkanten. Clint Dempsey klackade till Danny Rose vars hårda passning in i boxen styrdes via en försvarares fot och in bakom en chanslös målvakt.

Målvaktens supertabbe

Sedan var det dags för Jermain Defoe att visa vad han går för. Efter en nick i stolpen revanscherade han sig på 2–0-målet. Då tunnlade han sin gubbe och spelade in till en omarkerad Dempsey som vinklade in en bredsida.

Tio minuter senare satte Defoe själv 3–0 sedan en frispark från Kyle Walker styrts via muren och rätt i famnen på anfallsveteranen, i misstänkt offsideläge.

I början av andra halvlek rullade han in 4–0 efter en jätteblunder av den utrusande South China-keepern. I stället för att dundra iväg bollen skänkte han bort den med en lös passning rätt på Defoe som fick öppen kasse.

”Defoe är en dödlig avslutare”

Med tio minuter kvar av matchen frispelades han, kroppsfintade och fullbordade sitt hattrick.

– Det var kul att se Defoe visa att han är en dödlig avslutare. Dessutom spelade han fram till ett mål vilket visar hur osjälvisk han är, säger tränaren André Villas-Boas.

Egna produkten Andros Townsend fastställde sedan slutresultatet med en lurig frispark som han böjde in, runt muren, vid målvaktens vänstra stolpe.

– Vi var perfekta i den här matchen och jag är extremt nöjd med sättet vi avslutade turneringen på, säger Villas-Boas.