Publicerad 2013-08-18

Kvittering på stopptid och upp på kvalplats.

Halmstad tog en viktig poäng i bottenstriden.

– Oerhört skön känsla att se bollen gå in, säger Johan Blomberg.

Gefle såg ut att ha full kontroll på både matchen och de tre poängen. Ledning med 2-1 när klockan tickade upp mot 93 minuter, och årets första bortaseger såg ut att vara klar.

Men då klev Johan Blomberg fram. Halmstad fick frispark utanför hörnet av straffområdet och hela laget, inklusive målvakten Stojan Lukic, stod beredda framför målet. Men Blomberg sköt in bollen direkt i mål.

– Det var ett mellanting av inspel och skott. Stojan vrålade att jag skulle slå den hårt mot bortre så skulle han komma rusande där, säger han till C More.

”Oerhört skönt”

Målvakts-Lukic hann aldrig fram, men skottet lurade ändå storspelande Gefle-målvakten Emil Hedvall som bara kunde titta på när bollen rullade in i bortre delen av målet.

– Oerhört skön känsla att se den gå in.

Johan Oremo gjorde 1-0 på ett vackert volleyskott efter fem minuter, men efter slarvigt försvarsspel kunde Halmstad kvittera (Mikael Boman) bara tre minuter senare. Anders Wikström såg ut att bli matchhjälte när han nickade in 2-1 till Gefle i inledningen av den andra halvleken, men trots att Gefle sen hade god kontroll på spelet så fick Blomberg sista ordet.

- Vi gör en helt okej insats ändå. Planen var inte den bästa. Vi visste att det skulle bli en match med mycket kamp, så vi är nöjda med en poäng, säger han.