Målvakternas mardröm

Publicerad 2013-11-06

Eto'o stod för ny jättefräckis

Samuel Eto'o har blivit målvakternas mardröm.

Efter att ha stulit bollen av Cardiffs målvakt blåste 32-åringen Schalkes Timo Hildebrand när han gjorde sitt andra i den blåa tröjan.

– Jag sa åt honom att göra det och han sa åt mig att jag hade rätt, säger managern José Mourinho till Viasat Fotboll efter 3-0-segern.

Mot Cardiff var Samuel Eto'o förarbete till Eden Hazards mål inte ens regelrätt då han stal bollen under en studs från David Marshall. Mot Schalke höll sig 32-åringen på rätt sida lagen när han bjöd på en ny jättefräckis.

Timo Hildebrand tog på tok för god tid på sig med bollen vid fötterna. Eto'o uppfattade det, störtade fram och kastade in foten när Hildebrand skulle rensa undan bollen.

”Jag sa åt honom”

Istället för en lång utspark gick bollen rakt på Eto'os fot och in i det öppna målet. Det betydde 1-0 för Chelsea och är Eto'os andra för klubben.

Sedan sprang Eto'o ut och firade med managern José Mourinho.

– Jag sa åt honom att göra det och han sa åt mig att jag hade rätt. Vi vet att Schalke spelar så och ibland sätter målvakten i en svår situation, säger Mourinho i Viasat Fotboll.

Satte även tvåan

Efter målet fortsatte Chelsea-fansen att häckla Hildebrand genom att jubla så fort 34-åringen fick bollen.

I andra halvlek visade sedan Eto'o att han också kan göra mer traditionella fotbollsmål. Willian drog upp ett anfall och assisterade 32-åringen som kyligt placerade in 2-0. Efter 77 minuter klev anfallaren sedan av till stora ovationer från hemmapubliken.

Ersättaren Demba Ba ökade sedan på till 3-0 med sitt första mål någonsin i Champions League.

Chelsea leder nu gruppen på nio poäng, tre före tvåan Schalke.