Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-19

Föll på straffar mot Manchester City.

Andreas Johansson och Ålborg föll tungt.

Ålborg är utslaget ur Uefacupen.

Efter en riktig rysare förlorade laget på straffar i åttondelsfinalen mot Manchester City.

Det blev ett minst sagt bittert Europafarväl för de regerande danska mästarna.

Efter att ha slagit ut Deportivo La Coruna med sammanlagt 6-0 i förra omgången var Ålborg på väg mot en ny bragd.

Magnus Pehrssons mannar var piskade att hämta in ett 0-2-underläge efter det första mötet i Manchester - och hoppet tändes när Hif-bekantingen Luton Shelton spräckte nollan i den 85:e minuten.

Johansson nätade

Därefter följde en frenetisk kvitteringsjakt från hemmalaget, och i den 90:e minuten kom så utdelningen. Citys Ched Evans fick bollen på handen och Michael Jakobsen var säkerheten själv från elva meter.

Efter en mållös förlängning avgjordes rysaren på straffar, där engelsmännen var felfria medan både Augustinussen och Luton Shelton missade.

Andreas Johansson spelade hela matchen för Ålborg och satte säkert sin straff.

Även de regerande mästarna Zenit är utslagna. Trots 1-0-seger mot Udinese är italienarna vidare med sammanlagt 2-1.