Dagens namn: Magnus, Måns

”Han har 7,5 meter att måtta in bollen på!”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-10-12

Toivonens jättemiss

Sverige fick en mardrömsstart mot Holland med underläge efter knappt fyra minuter.

Men halvvägs in i första halvleken fick Ola Toivonen en superchans när han, helt friställd, bara skulle lobba in bollen i det öppna målet – men missade.

Holland vann istället med 4-1.

Klaas-Jan Huntelaar satte 1-0 redan efter fyra minuter. Men efter halva första halvlek borde det ha varit kvitterat.

Ola Toivonen tog en perfekt löpning och blev sopren med målvakten Maarten Stekelenburg. Ajax-keepern kom ut på halvdistans och Toivonen skulle bara lobba in bollen i det öppna målet.

”Måste vara mål”

Men lyftningen smet halvmetern utanför den bortre stolpen.

– Där måste det vara mål. Du är helt ren. Han har 7,5 meter att måtta in den där bollen på. Det måste vara mål, säger experten Pontus Kåmark i TV4.

Sverige hade annars spelat upp sig efter den tidiga chocken och tagit över initiativet i matchen. Ett övertag man tappade helt efter målet vilket ledde till förlust 1-4.