Se tv-klippet från matchen

Efter 52 matcher fick han 90 minuter – plus tillägg.

Branimir Hrgota spelade i kväll en hel match för sitt Borussia Mönchengladbach.

Han blev målskytt i 4-1-vinsten mot Werder Bremen.

Branimir Hrgota blev historisk den 30 november i år. Han blev den förste spelaren i Bundesliga att göra 51 framträdanden i ligan utan att spela 90 minuter – en enda gång.

Sedan satt han på bänken mot Hertha Berlin, och i matchen efter blev det ett kort inhopp mot Bayer Leverkusen.

Två svenskmål i matchen

Men i kväll – efter 52 matcher utan 90 minuter – kom första hela matchen för anfallaren, som kom till Borussia Mönchengladbach 2012.

Både Hrgota och vänsterbacken Oscar Wendt fick förtroende från start. Och båda hittade nätet i 4-1-vinsten mot Werder Bremen.

Max Kruse inledde målskyttet i den 32:e minuten, han tryckte in 1-0 från straffpunkten.

Bara sex minuter senare lirade Kruse fram Wendt som ordnade 2-0.

Hans första ligamål

Christoph Kramer gjorde 3-0 innan Hrgota avslutade målskyttet i den 88:e minuten, 4-0 till Mönchengladbach.

Det var 21-åringens första ligamål. Hrgota har tidigare gjort flera mål i Europa League.

Efter segern mot Werder Bremen ligger Borussia Mönchengladbach på tredje plats i Bundesliga. Bayern München leder elva poäng före tvåan Wolfsburg.