Uppdaterad 2021-11-21 | Publicerad 2021-11-20

Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål för Milan mot Fiorentina

3–0 till Fiorentina blev snabbt 3–2.

Målskytt gånger två? En viss Zlatan Ibrahimovic.

Det hjälpte dock föga - Dusan Vlahovic punkterade matchen sitt 4–2 i den 85:e minuten när Milans första förlust för säsongen blev ett faktum.

Det var en högoktanig tillställning som ägde rum på Stadio Artemio Franchi i Florens.

På förhand skulle ett formstarkt Milan ta sig an ett skadeskjutet Fiorentina, men en bra bit in i den andra halvleken såg det ut som att hemmalaget skulle få med sig alla tre poäng.

Alfred Duncan satte ledningsmålet efter en kvart när Ciprian Tatarusanu i Milan-målet tappade bollen rakt ut, och tvåan kom en minut in på tilläggstiden i den första halvleken när Riccardo Saponara fick på en dunderträff.

Zlatan tvåmålsskytt på fem minuter

Dusan Vlahovics 3–0 såg ut att sätta spiken i kistan och orsaka Milan deras första förlust för säsongen, men då bestämde sig Zlatan Ibrahimovic för att kliva in i handlingarna.

40-åringen utnyttjade först ett försvarsmisstag av Bonaventura och smällde in 3–1, innan han bara fem minuter senare rakade in i ett inspel i öppet mål.

Närmare än så kom däremot inte Milan. Theo Hernandez drällde med bollen på den egna straffområdeslinjen, vilket Dusan Vlahovic tackade för. Ett iskallt avslut i Tatarusanus nedre högra hörn och 4–2 var ett faktum.

Zlatan Ibrahimovic nickade in 4–3 via Lorenzo Venuti på övertid och satte därmed två nya rekord. Dels blev han den äldsta spelaren som gjort två mål eller fler i en enskild Serie A-match, dels blev han först på 2000-talet att stå för samma bedrift i topp fem-ligorna i Europa.

Därmed förlorade Milan sin första match för säsongen - därmed kan också Napoli smita upp i ensam serieledning om man tar poäng mot Inter.