Dagens namn: Enar, Einar

Gefle vann & säkrade kontraktet

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2012-11-01

Gefle säkrade det allsvenska kontraktet på ett regnigt, ruskigt Gamla Ullevi.

Mikael Dahlberg blev matchhjälte när han slog in en straff slutet av matchen, som slutade 3-2 till Gefle.

–Det har varit en tuff säsong för oss. Vi låg jäkligt illa till, innan vi slog Örebro.  Vilken resa vi gjort i höst, säger målvakten Mattias Hugosson till TT.

Det har inte varit någon lätt resa för Per Olssons Gefle, men Strömvallens trogna kan pusta ut – det allsvenska kontraktet är räddat efter en blöt 3-2-seger mot Gais.

Gefle gick upp till allsvenskan 2005, då Olsson tog över från Kenneth Rosén som tragiskt avled efter att ha fört upp laget, och är nu klara för sin nionde raka säsong i svensk fotbolls finrum.

– Jag känner glädje och lättnad, det är alltid lite speciellt innan det är definitivt klart. I bussen hem till Gävle ska jag njuta, säger Olsson till C More.

Offensivt Gefle

Ett oväntat offensivt Gefle (20 skott, 8 på mål) tog ledningen tidigt i första halvlek när Jonas Lantto bombade upp bollen i första krysset efter fint spel från bortalaget.

Gästernas Olof Mård nickade in sitt första mål för säsongen i andra halvlek, innan Mikael Dahlberg blev matchvinnare nära han slog in 3-1 på straffspark.

– Personligen tycker jag också att vi stundtals spelat väldigt bra fotboll. Sen är det lätt att vi får en stämpel på oss att vi är tråkiga ändå, säger Mattias Hugosson, 38, till TT.

Erik Johansson avslutade sin fina säsong med att prickskjuta in tröstande 3-2 i slutsekunderna.