Melis räddade Malmö mot Umeå

Seriefinalen i damallsvenskan blev en sprudlande fotbollsfest.

En infektion skickade Manon Melis till sjuksängen och förpassade henne till bänken.

Väl på plan behövde hon bara nån minut för att ge Malmö poäng mot Umeå.

– Det var inte roligt att sitta vid sidan av, säger Melis efter 1–1 i seriefinalen.

Serieettan Malmö kom på besök till Gammliavallen och tvåan Umeå.

Då ställde västerbottningarna till med publikfest (3 525 personer) – och gjorde alltför att återta den allsvenska ledningen. Sofia Jakobsson slet sig lös i den 20:e minuten och drogs ned i straffområdet. Lagkaptenen Emma Berglund förvaltade sen läget från elva meter fram till 1–0.

Gästande Malmö ägde det mesta av spelet efter målet. Men Caroline Jönsson i Umeåmålet, med god hjälp av ett stabilt hemmaförsvar, kunde hålla nollan tills det återstod tjugo minuter att spela.

Det var då den nyinbytta Manon Melis mötte en hörna med ett direktskott och drog in 1–1-bollen. Ett resultat som stod sig matchen ut, och gav Malmö fortsatt ledning i allsvenskan. Den 9 augusti spelas reutmötet i Malmö.

– Skönt att få göra mål. Det var inte roligt att sitta på bänken, säger Melis till TT.