Uppdaterad 2011-08-15 | Publicerad 2011-08-14

Målkalas i säsongens
första El Clásico

Real Madrid och Barcelona bjöd på målkalas i säsongens första El Clásico.

David Villas pärla var matchens snyggaste – och 2–2-resultatet bäddar för Barça inför supercupreturen på onsdag.

I våras spelade Real Madrid och Barcelona fyra El Clásico-matcher på 18 dagar.

I kväll drabbade de spanska giganterna samman igen – i säsongens första tävlingsmatch, spanska supercupen.

Och det var Real som öppnade bäst.

Matchen var bara 13 minuter gammal när Mesut Özil satte 1–0 bakom Barça-målvakten Victor Valdez.

Framspelad av Karim Benzema kom tysken, som José Mourinho värvade från Werder Bremen förra sommaren, helt fri ock kunde enkelt rulla in ledningsmålet.

Smekte in 1–1

Men det dröjde inte länge förrän Barcelona replikerade – och det med besked.

David Villa smekte in 1–1 i krysset från 20 meter, snett till vänster utanför straffområdet. Och strax före paus rann Lionel Messi igenom och gjorde sitt elfte mål på 14 matcher mot Real Madrid.

Xabi Alonso kvitterade i början av den andra halvleken, men 2–2-resultatet innebär ändå att det är fördel Barça inför returen på Camp Nou på onsdag.

Victor Valdez storspelade mellan stolparna och räddade flera kvalificerade Real-chanser.

Alexis Sanchez, katalanernas prestigeförvärv, gjorde debut i Barça-tröjan i tävlingssammanhang.