Real i serieledning efter drömvändning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-07

Vände 0-2 till seger mot Sevilla

Real Madrid fick chansen att äntligen tas över serieledningen i La Liga efter Barcelonas oväntade poängförlust mot Almeria.

Men chansen såg ut att glida stjärnorna ur händerna efter att Sevilla gått frma till 2-0.

Men en makalös vändning avslutad av Rafael Van der Vaart på tilläggstid innebar tre poäng och serieledning för Real.

Men det började katastrofalt. Efter nio minuter petade Xabi Alonso in bollen i eget mål och efter 53 minuter var det dags för nästa Realtabbe.

Jättetavla av Casillas

Ivica Dragutinovic slog en lös frispark men Iker Casillas stod på hälarna och såg bollen med knapp styrfart studsa in vid bortre stolpen.

Sedan tog Real Madrid över allt och inledde vad som kom att bli en fantastisk vändning.

Reduceringen 2–1 bjöd Cristiano Ronaldo på och 2–2 kom på en hörna som Sergio Ramos nickade in.

Tar över serieledningen

Därefter flödade chanserna för Real. I minut 69 var det en träff i stolproten, i minut 73 var det ribban som träffades och i minut 77 smet bollen strax över Sevillas mål. Men segermålet skulle komma.

På tilläggstid stormade Rafael Van der Vaart in i straffområdet och tryckte in 3-2 på ren vilja inför ett välfyllt Santiago Bernabeu som exploderade efter segermålet.

Real Madrid tar nu över serieledningen från ärkerivalen Barcelona.