Lundblad matchvinnare igen

Efter elva matcher utan seger har Örebro SK hittat vinnarkänslan i superettan.

På söndagen kom andra raka segern.

Och återigen hette matchvinnaren Jon Lundblad.

Örebro SK vinner i superettan igen. Den här gången med 2–1 hemma mot Ljungskile. Jon Lundblad blev precis som senast i 1–0-matchen mot Brommapojkarna matchvinnare för närkingarna.

Den 23-årige anfallaren satte först 1–0 i sjätte minuten och avgjorde sedan till 2–1 i 69:e.

Tre Lundblad-mål på två matcher har inneburit två segrar och sex poäng för ÖSK som klättrar i tabellen och ligger elva. Ljungskile, som i dagarna gjort klart med liberianske landslagsmannen Larmin Ousman från Floda BoIF, ligger kvar på kvalplats men tappade viktiga poäng i jakten på ett allsvenskt avancemang.

För krislaget Västerås SK fortsätter mardrömmen. På måndagen noterades VSK för den åttonde raka matchen utan vinst. Dessutom lyckades Patric Feltendahl med bedriften att samla på sig två varningar på två minuter och fick kliva av planen redan efter 20 minuter. Den senaste segern för Västerås kom borta mot Åtvidaberg 21 maj.

IFK Norrköping blev senast i raden att stjäla poäng av VSK, ”Peking” vann på Arosvallen med 2–0. Dago Funes satte 1–0 i den första halvleken innan Andreas Alm spikade slutresultatet med halvtimmen kvar. Tony Martinsson fick därmed en smakstart som ny tränare för Norrköping, förra veckan valde Stefan Hellberg att lämna sitt jobb på grund av att laget inte lyckats nå upp till förväntningarna. Norrköping ligger åtta i tabellen medan VSK är nästjumbo.