Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2013-08-18

”Förlorade” segern – efter tveksamma straffen

På väg mot tre poäng mot krisdrabbade Häcken.

Då sänktes Djurgården av en tveksamt dömd straff.

– Det är bara att tacka domaren och placera in den, säger Häckens poängräddare Rene Makondele till C more.

Efter 0-3-förlusten mot Brommapojkarna senast lade sig Djurgårdens tränare Per-Mathias Högmo platt och bad om ursäkt. I dag valde norrmannen att ställa "ordinarie" innermittfältsparet Andreas Johansson och Daniel Amartey åt sidan.

Simon Tibbling klev in på mitten vilket lämnade plats för nyförvärvet Haris Radetinac ute till höger och till vänster fick Manchester City-lånet Godsway Donyoh förtroendet.

18-årigen – som varit en bänkspelare under i stort sett hela säsongen – spräckte nollan redan i den nionde minuten. Hans andra mål i allsvenskan den här säsongen. Lika många som givne startmannen Erton Fejzullahu.

”Han är på mitt ben”

Krisdrabbade Häcken – som stod på fem raka förluster inför den här matchen – ropade på straff i inledningen av den andra halvleken när Dioh Williams revs ner av Kenneth Höie i samband, men den gången friade domare Michael Lerjéus.

Det gjorde han inte i den 73:e minuten.

Då gick Rene Makondele omkull i en duell med Emil Bergström, föll till synes enkelt, och fick med sig straffen till stora burop från hemmapubliken.

– Jag vet inte om det är straff, men jag känner att han är på mitt ben. Jag förlorade balansen och domaren blåste. Det är bara att tacka domaren och placera in den, säger Makondele som satte straffen säkert nere till höger fram till 1-1.

Buade ut domaren

Djurgården pressade för ett segermål men kom aldrig riktigt nära.

När slutsignalen ljöd hördes kraftiga burop mot domaren från den missnöjda publiken.

Tränaren Per-Mathias Högmo såg det dock som ett steg framåt efter debaclet mot BP senast. Dessutom var han nöjd med nyförvärven Haris Radetinac och Aleksandar Prijović .

– Prijović kommer in och visar vilken kraft han har. Han blir definitivt en tillgång för oss, säger tränaren till C more.

Djurgården stannar i och med resultatet kvar på 13:e plats.

Häcken behåller 14:e platsen och bröt samtidigt mardrömssviten.

– Jag hoppas att det här var vändningen, säger Makondele.