Fiasko för AIK i cupen

Publicerad 2013-08-22

AIK utslaget – av division 1-laget Sandviken

Cupfiasko för AIK.

I den 108:e minuten chippade Andrew Stadler vackert in segermålet för division 1-laget Sandviken.

Tvåmålsskytten Nabil Bahoui hade chansen att rädda avancemanget – men missade en straff två minuter från slutsignalen.

– Det är bittert, tungt, onödigt och pinsamt, säger lagkaptenen Nils-Eric Johansson som kallar förlusten en "katastrof".

AIK Fotboll

För andra året i rad pressade Sandviken ett allsvenskt topplag i Svenska cupen. I fjol lyckades MFF säkra avancemang först under förlängningen, och i kväll var det dags för AIK att plågas av skrällgänget. Ett Sandviken som för tillfället parkerar på delad sistaplats i division 1 norra.

Formtoppade Nabil Bahoui sköt in 0-1 tidigt i den första halvleken. Kvitteringen kom när amerikanen Seth Rudolph sköt in ett långskott. Bahoui lyckades, efter fint kombinationsspel med Kennedy Igboananike, placera in 1-2-målet efter en timmes spel.

Nabil Bahoui dominerade

Det var yttermittfältarens fjärde mål på två matcher.

Då kändes AIK-segern kändes given. Men stockholmaren Jens Åberg ville annorlunda. Han stångade sig fram och nickade – urstarkt – in 2-2 inför 2859 åskådare på Jernvallen. Sista kvarten var Sandviken det bättre laget, och pressade på för ett segermål. Ett pressat AIK fick vid upprepade tillfällen freda målet när hemmalaget skapade heta målchanser. Den efterföljande förlängningen blev jämn.

18 minuter in i förlängningen hamnade bollen hos Sandvikens andre amerikan, Andrew Stadler, som vackert lobbade in segermålet (3-2) för Sandviken.

Nabil Bahoui hade chansen att kvittera på straff i den 118 minuten. Men Sandvikens målvakt Rickard Andersson gjorde en bragdräddning och lyckades limma skottet.

Utskällda av Andreas Alm

Det betyder att AIK är ute ur Svenska cupen – redan i den andra omgången.

– De var bättre än oss, helt enkelt, säger AIK:s Nils-Eric Johansson som berättar att Andreas Alm skällde ut spelarna efter förlusten:

– Han brukar ju inte göra det, men i dag gav vi honom en anledning till det...

IFK Göteborg, Mjällby, Helsingborg, Åtvidaberg och Brommapojkarna är vidare till vårens gruppspel efter stabila insatser.

Superettanlagen hade det svårare. Örebro, Falkenberg och Landskrona blev samtliga utslagna av klubbar från lägre divisioner.