Napoli bojkottade prisutdelningen

Publicerad 2012-08-12

Spelarna låste in sig i protest efter Supercupfinalen

Gladare än Napoli Juventus vann Supercupfinalen mot Napoli med 4–2. Medan Juventus firade låste Napolispelarna in sig i omklädningsrummet.

Straffmål för Juventus och två man utvisade för Napoli – vars tränare Walter Mazzarri blev avvisad.

Det gjorde laget från Neapel så förbannade att de struntade i prisutdelningen efter Supercupfinalen.

– När vi förlorade i cupen så stannade vi på planen, säger Juventus Claudio Marchisio.

Allt gick rakt emot Napoli i den italienska Supercupfinalen mot Juventus.

Juventus vann matchen med 4–2 efter två mål i förlängning i en dramatisk match.

I 74:e minuten gjorde satte Arturo Vidal 2–2 på straff för Juventus.

Tio minuter senare visades en av Napolis målskyttar, Goran Pandev, ut för att han skulle ha förolämpat en av de assisterande domarna.

”Borde varit fler tidiga varningar”

Men som om inte det vore nog så visades ännu en Napolispelare ut. Claudio Zuñiga drog på sig sitt andra gula kort och då protesterade tränaren Walter Mazzarri så vilt att han avvisades från Supercupfinalen.

Juventus Clauido Marchisio tycker att domaren borde satt nivån tidigare i matchen.

– Deras protester? Om det hade varit fler varningar i första halvlek för några hemska tacklingar hade vi kanske sluppit se röda kort i andra halvlek, säger han enligt Football Italia.

Låste in sig i omklädningsrummet

Napoli fick spela förlängningen med nio man och utan sin huvudtränare. Juventus dominerade resterande del av matchen och Christian Maggio gjorde dessutom självmål.

Spiken i kistan blev Mirko Vucinic 4–2 för Juventus.

Och medan Juventus jublade i konfettiregnet gick deras motståndare och låste in sig i omklädningsrummet.

Napolitanerna vägrade vara med på prisceremonin och vägrade också att prata med media efter matchen.

– Alla får göra som de vill, men precis som Italien stannade och såg Spanien ta emot bucklan i EM-finalen och vi såg Napoli lyfta Coppa Italia-bucklan i våras, hade det varit sjystare av Napoli att stanna kvar.

Utvisningarna från finalen kommer också att drabba laget i Serie A. Så i premiären av ligan, mot Palermo, blir Napoli utan såväl Pandev som Zuñiga och Mazzarri.