City föll – skrek efter straffspark

Uppdaterad 2012-02-01 | Publicerad 2012-01-31

United-profiler i fokus

Manchester United fick två straffar i sin 2-0-seger mot Stoke.

Samtidigt föll Manchester City med 0-1 mot Everton efter att domaren Peter Walton friat vid Phil Nevilles hands i straffområdet.

– Jag förberedde oss inte ordentligt. Jag trodde att det skulle vara lättare. Det var mitt misstag, säger Mancini.

Det är domsluten som kommer att dominera debatten – och redan tätat till titelkampen i Premier League. Manchester United är i kapp City i ligatoppen efter att ha fått straffar – när City nekades den de ville ha.

Evertons Phil Neville, med ett förlutet i just United, fick bollen på handen i straffområdet efter 75 minuter av matchen mot City. Domaren Peter Walton friade vilket kom att kosta gästerna, som protesterade kraftigt. För det var något speciellt med spelare med förlutet i United denna kväll.

Förre United-spelaren hjälte

Efter 61 minuter bombade Darron Gibson in matchens enda mål för Everton. 24-åringens första mål i den blåa tröjan sedan övergången från just Manchester United den 13 januari.

– Jag kommer troligen få några tacksamma sms från United-killarna, säger matchhjälten.

Nederlaget innebär att City nu står på samma poäng, 54, som ärkerivalen United i tabelltoppen.