Carlos Tévez tillbaka – då vände man City

Uppdaterad 2012-03-22 | Publicerad 2012-03-21

Efter sex månader i frysboxen var Carlos Tévez tillbaka i Manchester City.

Det blev succé.

Argentinaren låg bakom segermålet när City vände till 2-1-seger i toppmötet hemma mot Chelsea.

– Carlos är inte hundra procent, men han gjorde en otrolig assist till Samir, säger Citytränaren Roberto Mancini.

Carlos Tévez har inte spelat en enda minut sedan han vägrade värma upp mot Bayern München i höstas.

Efter många turer togs anfallaren till nåder av managern Roberto Mancini och på onsdagen var han tillbaka på bänken.

När City hamnat i underläge i andra halvlek efter ett Gary Cahill-skott som ändrat riktning på Yaya Touré fick Tévez komma in.

Publiken på Etihad stadium visste inte riktigt hur de skulle förhålla sig till comebacken.

Byttes in i 66:e

Vissa applåderade när Tévez ersatte Nigel De Jong i den 66:e minuten, andra buade.

– Jag har pratat med Carlos varje dag senaste sex veckorna. Han visste att han skulle vara med på bänken och troligen spela mer än 20 minuter, säger Mancini, enligt Telegraph.

Tio minuter senare fick City en livlina in i matchen. Pablo Zabaleta sköt ett skott som träffade Michael Essiens hand. Mike Dean dömde straff som Sergio Agüero förvaltade.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid kom målet som betyder att City hakar på i toppen.

Planens bästa spelare - Samir Nasri – spelade till Carlos Tévez som släppte tillbaka i exakt rätt ögonblick. Nasri rann igenom och placerade in segermålet (2-1).

– Det är viktigt för Carlos att spela matcher, för oss, för honom och för hans framtid.

Manchester City minskade därmed avståndet till ligaledaren Manchester United till en poäng.