Sverige vann enkelt med 3-0 efter två drömmål

Fredrik Ljungberg visade vägen med sitt 1–0-mål.

Sverige körde över Liechtenstein och vann med 3-0.

Fredrik Ljungberg spräckte nollan.

Christian Wilhelmsson och Anders Svensson fyllde på med varsitt drömmål.

– Det satt fint, säger ”Chippen”.

Sverige hade inga som helst bekymmer att ta tre friska poäng mot Liechtenstein.

Efter ett massivt spelövertag och ett flertal vassa chanser fick Sverige till slut hål på Liechtensteins målvakt Peter Jehle tidigt i matchen.

Nollan sprack efter 19 minuter.

”Bara att rulla in”

Tobias Linderoth slog en passning mot Marcus Allbäck som hoppade över bollen. Fredrik Ljungberg sprang i djupled, tog emot bollen och rullade in bollen i mål.

– Vi spelade ganska bra ett tag där. Mackan hoppar över och det är bara att rulla in bollen, säger Ljungberg till TV3.

Tio minuter senare var det Christian Wilhelmssons tur att kliva in i handlingarna på allvar. Marcus Allbäck skarvade ut bollen på högerkanten och därefter var det ”Chippen show”.

Drömmål avslutades med tåfjutt

Han fintade enkelt bort Daniel Hasler och vände in i planen, slog sedan en tunnel på Franz Burgmeier, och avslutade med att placera in bollen i mål med en hederlig tåfjutt.

Sverige slappnade av och slarvade i slutet av första halvlek och Liechtenstein skapade ett par farliga lägen.

Förbundskapten Roland Andersson vill se ett mer skärpt svenskt lag i andra halvlek.

Kunde ha blivit större siffror

– Vi slappnar av och slarvar i uppspelsfasen. Vi måste vara noga så att vi inte släpper in dom i matchen, säger han.

Drygt tio minuter in i andra halvlek dunkade Anders Svensson in 3-0 från 25 meter. Liechtensteins målvakt Peter Jehle stod felplacerad. Han halkade till när skottet kom och var helt chanslös.

Sverige radade upp bra chanser och kunde vunnit med betydligt större siffror men skärpan i avsluten saknades och segern stannade vid 3-0.