Salah tangerade PL-rekord när Liverpool kryssade

Publicerad 2018-04-21

Mohamed Salah har gjort mål igen – egyptiern satte Liverpools andra i 2–2-matchen borta mot West Bromwich.

Med sina 31 fullträffar tangerade han därmed Premier League-rekordet för antal gjorda mål under en säsong över 38 matcher.

Salahs mål i all ära – frågan är om inte Danny Ings var dagens gladaste målskytt.

I sin blott andra start gjorde den skadeförföljde engelsmannen sitt första mål för säsongen när han gav Liverpool ledningen redan i den fjärde minuten. Efter en kort hörna drev Mané in bollen i straffområdet och spelade snett inåt bakåt till Wijnaldum som släppte vidare till Ings. Målet var Ings första sedan oktober 2015.

Shearer och Cole har gjort 34

I den 72:a minuten kom till slut Mohamed Salah med i målprotokollet. Efter en pass i djupled från inbytte Alex Oxlade-Chamberlain lyckades egyptiern överlista WBA-målvakten Ben Foster med en väl avvägd chipp.

Med sitt 31:a mål för säsongen – i Liverpools 35:e match – tangerade Salah rekordet för antal gjorda mål under en Premier League-säsong över 38 matcher. Tidigare har Luis Suárez, Cristiano Ronaldo och Alan Shearer gjort 31 mål under en säsong över 38 matcher.

Medan en Premier League-säsong fortfarande var 42 matcher lyckades Shearer och Andy Cole göra 34 mål.

Rondón kvitterade

I slutet av matchen både reducerade och kvitterade West Bromwich hemma på The Hawthorns. Först gjorde Jake Livermore 1–2 från nära håll i den 79:e minuten, och med bara ett par minuter kvar av ordinarie tid knoppade José Rondón in kvitteringen med skallen.

Trots dagens poäng och förra veckans vinst mot Manchester United ser West Bromwichs läge i botten av tabellen alltjämt hopplöst ut. Laget har åtta poäng upp till Swansea på säker mark. Walesarna har dessutom två matcher färre spelade.

Liverpool ligger kvar på tredje plats i tabellen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se