Tung smäll för Brasilien i natt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-06-16

Paraguay vann i VM-kvalet – med tio man

MOT VM!  Roque Santa Cruz signalerar för 1–0 i natt. Det blev till slut 2–0 för Parguay mot Brasilien.

Här är nattens skräll i VM-kvalfotbollen:

Paraguay–Brasilien 2–0.

Det var stjärnornas första förlust i pågående kval och Brasilien är nu bara fyra i kvalet.

Vad behövs för att slå Brasilien i ett VM-kval?

Svar: tio män från Paraguay.

För tro det eller ej, men Brasilien mönstrade i nattens VM-kval sitt i stort sett bästa lag (det var bara Milan-mittfältaren Kaká, knäskadad, som saknades av de tyngre namnen).

Två minuter in i andra halvlek på Defensores del Chaco fick hemmahjältarna dessutom backen Dario Veron utvisad efter sitt andra gula kort.

Då trodde de flesta på att Brasilien skulle vända.

Men istället gjorde Salvador Cabanas 2–0, bara en minut efter att Veron blivit utvisad.

Blackburns skyttekung Roque Santa Cruz gav Paraguay ledningen med 1–0 i minut 26 och Paraguay toppar nu VM-kvalet.

En annan favorit var också illa ute sent i natt.

Equador ledde länge med 1–0 på River Plate-stadion i Buenos Aires, men i sista ordinarie minuten kvitterade inhopparen Rodrigo Palacio och utlöste stort jubel för de 42 000 åskådarna.

Equador spelade smart och tätt och var väldigt nära tre poäng. Men kvitteringen var rättvis och Argentina är nu två i kvalet på tio poäng, tre efter Paraguay.