Dagens namn: Stella, Estelle

427 mållösa minuter för Bajen

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-05-04

IFK tappar mark i toppen

Det blev sex mål i Svenska cupen mot Syrianska. Men efter 0–0 hemma mot IFK Göteborg har Hammarby nu upplevt 427 mållösa allsvenska minuter.

– Vi försökte och gör allt som står i vår makt, säger Erkan Zengin till TV 4 Sport.

IFK Göteborg

Det talades mycket om trötta ben i Hammarby inför matchen mot IFK Göteborg. Det märktes ingenting av det i den första halvleken. Hemmalaget ägde då matchen och dominerade. Självförtroendet framför mål saknades dock, precis som skadade Paulinho Guara.

Bäst kanske det symboliserades av Charlie Davies som frispelad satte bollen mitt i magen på en stående Kim Christensen i IFK-målet. Inga mål, men Hammarby kunde ändå gå till pausvila med en skön känsla. För gästerna var det värre.

– Vi står stilla, konstaterade tränaren Stefan Rehn till TV 4 Sport i halvtid.

I andra halvlek blev det bättring från svenska mästarna som var nära ett segermål vid ett par tillfällen. Bästa chansen hade Pontus Wernbloom, men han slog knut på sig själv i fritt läge efter Mathias Ranégies fina förspel. Inte heller mästarna klarade alltså av att hitta nätet och matchen slutade 0–0.

För Hammarby innebär det här att laget nu har 427 mållösa minuter i allsvenskan. Inte sedan Petter Andersson gjorde 2–0 mot Helsingborg i den femte omgången har någon grönvit nätat.

– Vi gjorde en bra insats, Vi försökte och gör allt som står i vår makt. Göteborg försöker också och jag tycker att det är rättvist, säger Erkan Zengin till TV 4 Sport.