Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-28

John Terry nätade när England besegrade USA

Han blev syndabock i Champions League-finalen.

I kväll fick John Terry lite plåster på såren.

Chelseas mittback bar kaptensbindeln och gjorde mål när England besegrade USA med 2–0.

John Terry.

Träningsmatchen på Nya Wembley var 38 minuter gammal när John Terry gav England ledningen. På ett frisparksinlägg från David Beckham nådde Terry högst och knoppade in bollen bakom Tim Howard.

En lättad Terry, som utsetts till kapten av förbundskaptenen Fabio Capello, såg nästan ut att fälla en tår efter målet. Förmodligen släppte en hel del press efter det som hände i Champions League-finalen mot Manchester United (då Terry hade chans att avgöra i straffläggningen, men halkade och sköt utanför – och United sedan kunde vända och vinna).

I andra halvlek utökade Steven Gerrard till 2–0 med en halvtimme kvar. Gareth Barry slog en vacker genomskärare till Gerrard som behärskat rullade in bollen bakom Brad Guzan (som bytts in i pausen).

Matchen sågs ”bara” av 71 233 åskådare, den lägsta publiksiffran i en engelsk landskamp sedan Wembleys ombyggnad.