Schelin brände tre jättelägen

Publicerad 2011-07-02

”Klart att det är störigt”

Tre kanonchanser. Noll mål.

Spelaren som Nordkorea fruktade mest var matchens förgrundsfigur – men det ville sig inte i avsluten för Lotta Schelin den här gången heller.

– Det är klart att det är störigt, säger hon.

Lotta Schelin var inte lyckosam i avsluten under den första halvleken.

Det dröjde bara en minut innan Lotta Schelin hade vaskat fram Sveriges första målchans.

Lyon-proffset snodde åt sig bollen på mittplan och hade öppen gata mot mål.

Men nordkoreanskorna hann i fatt – och Schelins skott från utkanten av straffområdet var inte av allra bästa märke.

En halvtimme senare var det dags igen när anfallaren samspelade med Caroline Seger och fick ett jätteläge till höger i boxen.

Men icke.

Även den här gången blev Schelin för stressad i avslutet och sköt i burgaveln.

”Sparar målen...”

Strax före paus dök chans nummer tre upp för 27-åringen, men då tappade hon balansen och gav Nordkorea en gratis inspark.

– Det är klart att det är störigt, jag känner mig i bra form och allt. Men samtidigt... det viktigaste är ändå att vi vinner och jag sparar målen till de viktiga matcherna, säger hon i TV4.

I den andra halvleken fortsatte Sverige att skapa massvis med chanser – och till slut kom utdelningen.

Therese Sjögran skarvade vidare Linda Forsbergs inlägg till Lisa Dahlkvist, som helt fri framför mål enkelt kunde dunka in slutresulatet 1–0.

– Det känns helt fantastiskt att vi vann. Vi mötte ett bra lag och jag tycker att vi stod upp som vi ville matchen igenom, säger Schelin.