... men Milan förlorade på straffar mot Bayern München

Nytt mål av Zlatan Ibrahimovic.
Men Milan åkte ändå ur Audi Cup mot Bayern München.
–Det finns fortfarande mycket vi måste bli bättre på, säger Massimiliano Allegri.

Träningsturneringen i München är inte Milans favoritturnering. Ut mot Bayern München 2009, och ut igen i går mot samma lag.
Ändå började det bra, när Zlatan Ibrahimovic sprang sig fri och chippade in 1-0 redan i den fjärde minuten. Manuel Neuer helt chanslös, när Milan kom upp i sitt första anfall så långt.
Bayern München är bara 12 dagar från sin ligapremiär och betydligt längre fram i förberedelserna. Inte så konstigt då att de dominerade under 90 minuter, där Milan framför allt i den första halvleken bara fick ägna sig åt försvar.

Ibra framspelare också

“Ibra” frispelade anfallskollegan Antonio Cassano i mitten av den första halvleken, men italienaren avslutade svagt rakt på Neuer.
– Det är synd att vi inte får 2-0 där. Matcher som den här gör att vi återfår snabbheten och hittar tillbaka till matchtempo, säger Alessandro Nesta till Milans hemsida.
I stället för 2-0 kunde Bayern rättvist kvittera på ett långskott av Toni Kroos. Christian Abbiati var för en gångs skull helt chanslös.
I paus byttes Zlatan Ibrahimovic ut mot Alberto Paloschi. Milan flyttade upp något, men hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva. I stället var det hemmalaget som var närmast segern.
- Grabbarna gjorde en hel del bra saker, men också en del mindre bra. Men för att vara den första riktiga matchen så är jag nöjd, framför allt med att vi lyckades försvara oss så bra som vi gjorde, säger Milan-tränaren Allegri.

”Straffläggning lotteri”

Efter 90 minuter stod det dock fortfarande 1-1, och matchen gick till straffar. De sex första spelarna rullade säkert in sina elvametare, men orutinerade Alberto Paloschi såg inte ut att palla trycker från ett fullsatt Allianz Arena. Han slog sin straff svagt över ribban, och Bastian Schweinsteiger kunde sen utan problem avgöra för Bayern.
- Synd att vi inte når finalen, men straffläggning är ett lotteri.
Tyskarna möter nu Barcelona i morgondagens final, medan Milan får ta sig an brasilianska Internacional. Barcelona vann också de på straffar i den andra semifinalen.