Lustig och Prica nätade förgäves

Publicerad 2011-08-03

Rosenborg ute ur CL-kvalet

Rosenborgs mardrömssäsong fortsätter.

Den norska storklubben ligger bara på åttonde plats ligan – och åkte i kväll ur Champions League-kvalet.

Trots två svenskmål blev det förlust, 2–3, mot tjeckiska Viktoria Plzen.

Rosenborg föll tungt i regnet.

Janne Jönssons jobb hänger på en skör tråd efter ännu ett bakslag för krislaget Rosenborg.

De norska fjolårsmästarna föll borta mot Viktoria Plzen i kväll och är därmed borträknade från Champions League.

Rosenborg var tvunget att vända ett 0–1-underläge från den första matchen, men åkte på en ny förlust och får i stället sikta in sig på Europa League-kval.

Lustig och Prica nätade

Och detta trots två svenskmål.

Mikael Lustig kvitterade till 1–1 i slutskedet av den första halvleken, och med tio minuter kvar nickade Rade Prica in 2–2. Men bara sekunder senare återtog tjeckerna ledningen och kunde till slut vinna med 3–2 (4–2 sammanlagt).

Totalt spelade fyra svenskar från stort hos norrmännen, förutom Prica och Lustig även Mikael Dorsin och målvakten Daniel Örlund.

Rosenborg ligger på åttonde plats i den norska ligan – tolv poäng bakom ledande Molde med 17 omgångar spelade.