Elmander bakom Boltons seger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-11-06

Johan Elmander spelade fram till två mål och hade flera farliga chanser

Boltons Johan Elmander har hyllats under säsongen.

Mot Tottenham på lördagen låg svensken bakom två mål och hade flera farliga chanser.

Efter en händelserik andra halvlek stod det klart att Bolton vunnit med 4–2.

Johan Elmander.

Bolton tog kommandot mot Spurs. Lagets svensk, Johan Elmander var inblandad i de flesta anfall och efter en halvtimmes spel spräcktes nollan.

Fabrice Muamba snodde bollen från Tottenhams Sandro och Johan Elmander fångade upp den och passade till Kevin Davies som avslutade säkert.

Davies stod dock ganska tydligt offside.

– Det är offside, naturligtvis, säger Viasat-experten Ola Andersson.

Elmanders andra assist

Men målet godkändes och Bolton gick till halvtidsvila med en 1–0-ledning.

Den andra halvleken inleddes med fart och Johan Elmander fick efter tio minuter ett drömläge när han kunde ha stött in ett inlägg – men missade.

Minuten senare gjorde Bolton 2–0. Elmander fick bollen i Tottenhams straffområde och passade bollen snett uppåt i banan till Gretar Steinsson som skickade i väg en riktig stänkare i mål.

I den 76:e minuten blev Bolton tilldelade en straff som Davies satte säkert.

Snygg reducering

Tre minuter senare reducerade Tottenham genom ett solomål från Alan Hutton som gick själv och drog till med ett skott i bortre krysset.

Nästa reducering kom i den 87:e minuten när en frispark rensades ut till Roman Pavlyuchenko som fick en kanonträff med vänstern och Tottenham fick ny energi. Energi som inte räckte till.

Martin Petrov punkterade matchen på tilläggstid när han satte 4–2 och säkrade Bolton-segern.

– De jobbade hårt och pressade oss och lät oss inte spela, säger Tottenhamtränaren Harry Redknapp efter matchen.