Dagens namn: Orvar

Superskräll – efter 26 år

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-13

Då rasar Sir Alex: ”Låt inte domarna sköta tidtagningen”

Agbonlahor nickade in Aston Villas ledningsmål redan i 21 minuten. Sedan fick Manchester United jaga kvittering – förgäves.

Manchester United förlorade i går hemma mot Aston Villa för första gången sen 1983.

Och efter förlusten klagade managern Alex Ferguson på att domaren inte lade till tillräckligt med tid:

– Det borde tas bort från domarens ansvar, säger Ferguson.

Ferguson var klart irriterad efter matchen. Och irritationen riktades mot en sak, den korta tilläggstiden. Enligt Ferguson borde domaren ha lagt till ytterligare tid:

– Det var två gånger när spelet stoppades i två minuter, och vi spelade bara tre minuter (tilläggstid), säger han till ESPN.

– Du kommer till en punkt när det borde tas bort från domarens ansvar.

”Inget går in”

Aston Villa gjorde en stark insats mot Manchester United, framförallt defensivt. Lika stor hjälte som målskytten Gabriel Agbonlahor var målvakten Brad Friedel. Han gjorde mängder av bra räddningar och Villa har tillsammans med United släppt in näst minst antal mål (14) i ligan, bara Chelsea är bättre med 13. Men Alex Ferguson tycker att United borde gjort något mål i går:

– I andra halvlek tryckte vi tillbaka dem, hade massor av bra lägen men fick inget mål ändå. Jag tycker att vi för–tjänade något i andra halvlek. Det är bara en sån dag när inget går in.

Men målskytten Agbonlahor håller inte med Ferguson. Han menar att det var rättvist med tre poäng för Birminghamlaget:

– Vi håller nollan och vi jobbar hårt för varandra där ute. Alla elva spelare kämpar för laget och det ger resultat.

Drogba olycksgubbe

Förlusten mot Villa innebar också att United missade chansen att gå upp på samma poäng som serie­ledande Chelsea. London­laget spelade 3–3 mot Everton i går eftermiddag.

Målkungen Didier Drogba blev olycksgubbe när han i eget straffområde nickade bollen i nacken på Evertons Louis Saha som ovetandes lyckades få in 3–3-målet.