Dagens namn: Lennart, Leonard

Aalborg skrällde mot Villareal

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-05

Men det blev bara en poäng

Aalborg gjorde en riktigt bra match hemma mot spanska Villareal. Andreas Johansson var riktigt pigg, men det räckte till slut bara till 2–2 och en poäng.

Ålborg Andreas Johansson skrällde och tog poäng av spanska topplaget Villarreal.

Efter 6–3-förlusten nere i Spanien hade Aalborg i kväll en sista chans att blanda sig i striden om åttondelsfinalerna. Men då hade det krävts seger mot Villareal och danskarna gjorde en betydligt bättre match än när laget möttes för två veckor sedan. Gästerna, utan Sebastian Eguren, startade dock klart bäst. Ändå dröjde det till den 41:a minuten innan de fick hål på Aalborg när Giuseppe Rossi gjorde 0–1. Ett tungt mål att gå in i paus med, men det fick fart på hemmalaget.

Bra av Adde

Andreas Johansson fick mer att säga till om och nio minuter in på andra halvlek drev han upp bollen och spelade fram Lucas "Caca" de Deus Santos som klackade fram till Jeppe Curth som dundrade in 1–1. Därefter tog Aalborg över och Johansson hade två mycket bra framspelningar som resulterade i fina målchanser. Villareal stod dock emot och sedan gjorde laget som stora lag brukar mot mindre när Guille Franco vackert gjorde 2–1 med en kvart kvar. Då såg gästerna ut att gå mot seger, men med nio minuter kvar kvitterade Anders Due med en vacker frispark som letade sig in i krysset.

Några fler mål blev det inte. En poäng betyder att åttondelsfinal är mer eller mindre utom räckhåll för Aalborg, men hoppet om en plats i Uefacupen lever fortfarande. För att det ska bli verklighet krävs det att laget kommer före Celtic och i nästa omgång möts lagen som båda har två poäng, Celtic kryssade nämligen hemma mot Manchester United i kväll, via 1–1. Det var dock oerhört nära en trepoängare.

Giggs mål för 13:e säsongen

Celtic tog ledningen när australiensaren Scott McDonald vackert lobbade in 1–0 efter 13 minuter. United jagade sedan hela matchen. Först i 84:e minuten kom dock kvitteringen. Ryan Giggs, som nu gjort mål i Champions League under 13 säsonger, nickade in en målvaktsretur. United var sedan oerhört nära segern när Dimitar Berbatov fick fritt läge mitt i straffområdet, men stressade i väg avslutet något och bollen smet utanför målvaktens högra stolpe.