Ny seger för Villarreal

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-09

Passerade Real Madrid i La Liga

Villarreal bara vinner och vinner.

Villarreal vägrar att förlora i den spanska ligafotbollen. Söndagens 2–1-seger över gästande Almeria var den sjunde av tio möjliga i höst och tog laget förbi Real Madrid och upp till andra plats i La Liga, en poäng bakom Barcelona.

Villarreals segers grundlades redan under den första kvarten. Två tidiga mål genom Giuseppe Rossi och Joseba Llorente blev ett för mycket för Almeria, som orkade med en reducering genom Pablo Piatti efter 61 minuter.

– Vi mötte ett riktigt bra lag som var bättre än oss i andra halvlek, sade Villarreals framgångsrike chilenske tränare Manuel Pellegrini.

– Det som var bra var att vi höll uppe koncentrationen och kunde vinna.

Tack vare stor seger med 3–0 borta över Getafe gick Valencia förbi Real Madrid och upp till tredje plats med bättre målskillnad. Båda lagen är två poäng efter Barcelona. Manuel Fernandes spräckte nollan efter en halvtimmes spel, Joaquin volleyprickade in 2–0 med 20 minuter kvar och Vicente avslutade en blixtrande kontring med att kallt bredsida in 3–0 i 81:a minuen.

Ligafemman Sevilla höll tätkontakten via en 1–0-seger över Recreativo Huelva. Frederic Kanoute nickade in 1–0 i mitten av andra halvlek, men hann också missa en straff innan den första trepoängaren efter fyra raka förluster var bärgad.