Chockbesked för Liverpool

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-15

Torres skadad – missar CL-mötet mot sin förra klubb

Här är bilden som får Liverpools fans att hålla andan.

Stjärnan Fernando Torres lämnade Spaniens VM-kvalmatch mot Belgien redan efter 16 minuter – skadad.

Spanien fick dock jubla. Bara två minuter från slutet avgjorde anfallskollegan David Villa när han satte 2–1.

Tidigare under onsdagen fick Fernando Torres ett glädjebesked.

Efter flera turer fram och tillbaka får Atletico Madrid spela nästa veckas Champions League-match hemma mot Liverpool på Vincence Calderon-stadion – vilket skulle innebära att Torres dröm att få återvända till arenan han slog igenom på skulle gå i uppfyllelse.

”Befarad muskelskada”

Det europeiska fotbollsförbundet (Uefa) skjuter bestraffningen på två matchers spel utanför den ordinarie hemmarenan på framtiden. Uefa delade ut straffet sedan spelare i Marseille utsatts för rasistiska tillrop i Champions League-mötet den 1 oktober.

Men glädjen blev kortvarig för Torres. Bara 16 minuter in på VM-kvalmötet mot Belgien på King Baudouin i Bryssel tvingades Torres lämna planen med en befarad muskelskada i vänster lår.

”Borta tre veckor”

Det är oklart hur allvarlig skadan är, men de första rapporterna säger att han blir borta i tre veckor.

Fem minuter tidigare hade Wesley Sonck gett Belgien ledningen med en nicklobb. Men Spanien lyckades vända och vinna matchen utan Torres.

Först kvitterade Andres Iniesta i 36:e minuten. Och sedan – bara två minuter före slutet – vräkte sig David Villa fram och stötte in 2–1 på Dani Güizas inlägg.