Matchfakta 21/10

BK Häcken- Enköping 1–0 (1-0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-21

Matchen:

Det allsvenska hoppet lever för Häcken, det såg Ze Antonio till genom att skicka in matchens enda mål idag mot Enköping hemma på Rambergsvallen. Matchens enda mål föll i den 40:e minuten och sett över hela matchen så blev det en ganska komfortabel resa för hemmalaget som nu bara ligger en poäng bakom GIF Sundsvall i kampen om den tredje allsvenska platsen inför den sista omgången.

Häcken:

Christoffer Källqvist- David Marek, Teddy Lucic, Johan Lind, Marcus Jarlegren- Jonas Henriksson, Ze Antonio, Robert Mambo-Mumba Ari Freyr Skúlason- Paulinho, Daniel Larsson (92).

Avbytare: Emil Wahlström (92).

Enköping:

Nicklas Bergh- Peter Holm, Daniel Olsson, Mario Dodic Magnus Reuterwall- Niklas Klingberg, Martin Andersson (67), Anders Lindberg, Erik Zettergren- Sebastian Rajalakso (47), Andreas Eriksson (67).

Avbytare: Mats Lundin (47), Vitalij Gussev (67), Dragomir Dragonov (67).

Målen: 1–0 (40) Ze Antonio.

Varningar, Enköping: Daniel Olsson.

Domare: Tobias Mattsson.

Publik: 876 (på Rambergsvallen 1 Gräs).

Landskrona BoIS- Ljungskile SK 1-2 (1-0)

Matchen:

Ljungskile SK säkrade den allsvenska platsen genom att i den andra halvleken vända underläge 0-1 till seger 2-1 och man gjorde det genom mål av Mathias Gravem och mittbacken David Leinar.

Landskrona låg inför matchen i ett ingenmansland i mitten av tabellen och återfinns där även efter.

Landskrona:

Lee Baxter- Mikael Dahlgren, Amar Muharemovic, Daniel Theorin, Antti Okkonen- Christoffer Carlsson (59), Charles Anderson, Jörgen Pettersson (54), Ivo Pekalski (72)- Matthias Eklund, Pär Cederqvist.

Avbytare: Morten Avnskjold (54), Mirza Jelecak (59), Alvedin Nezirovac (72).

Ljungskile:

Nicklas Svensson- Cedomir Zarkovic, David Leinar, Darko Matijevic, Richard Jansson- Martin Smedberg, Aleksandar Kitic, Andreas Augustsson, Mathias Gravem (80)- Jörgen Wålemark, Edwin Phiri.

Avbytare: Daniel Berg (80).

Målen: 1–0 (38) Jörgen Pettersson (Christoffer Carlsson), 1–1 (56) Mathias Gravem (Martin Smedberg), 1-2 (71) David Leinar (Cedomir Zarkovic).

Varningar, Landskrona: Charles Anderson. Ljungskile: Nicklas Svensson.

Domare: Johnny Lundbäck.

Publik: 2 583 (på Landskrona IP).

Öster – Mjällby 3-0 (0-0)

Matchen:

Öster grep tag om det sista halmstrået till nästa års Superettan. Efter en till förväntningarna sett dålig säsong låg Öster inför dagens match med Mjällby på nedflyttningsplats. Mjällby befann sig på säker match. Öster var mer taggat och skapade flera fina målchanser i första halvlek. 0-0 stod sig dock halvleken ut. I den 53 minuten spräckte så Daniel Nilsson Mjällbys nolla och Öster var med i fighten om Superettan igen. När Mjäälby sen satte 2-0 i eget mål sex minuter senare kändes matchen avgjord. Med en kvart kvar kom även 3-0 genom Pavel Zavadil. Stabil seger för Öster som trots vinsten ligger kvar på nedflyttningsplats. Sista omgången ställs Växjölaget mot Enköping på bortaplan. Vinst och samtidigt som Jönköping Södra eller Falkenbergs FF tappar poäng och Öster är kvar i den näst högsta ligan.

Målen: 1-0 (53) Daniel Svensson, 2-0 (59) Självmål, 3-0 (74) Pavel Zavadil

Varningar, Mjällby: Erton Fejzullahu

Domare: Keijo Hyvärinen

Publik: 3 064 (på Värendsvallen)

Öster: Robert Veselovsky - Emin Nouri, Mario Vasilj, Fredrik Bild, Tyler Hughes - Freddy Borg (75), Daniel Svensson, Helgi Danielsson, Gabriel Ucar (87) – Pavel Zavadil, Anatolij Ponomarev(81)

Avbytare: Peter Wibrån (75), Teofore Bennett (81), Niclas Olausson (87)

Mjällby: Dusan Melicharek – Daniel Ivanovski, Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Tobias Johansson – Marcelo Sarvas (70), Daniel Nilsson, Johan Persson, Johan Svensson – Erton Fejzullahu (46), Marcus Ekenberg

Avbytare: Sasa Zimonjic (46), Adam Bener (70)

IFK Norrköping – Jönköpings Södra 0-1 (0-1)

Matchen:

Det ser bra ut för Olle Nordins mannar. Efter dagens viktiga bortaseger mot IFK Norrköping, kan Jönköpings Södra på egen hand se till att laget får spela superettanfotboll även nästa säsong. Dagens match fick sitt avgörande i den 35:e minuten när Tommy Thelin satte 1-0 framspelad av Johan Fäger.

I och med segern har Jönköpings Södra 31 poäng, precis som Falkenberg som är det sista laget ovanför nedflyttningsstrecket. Under dem jagar Öster, som efter dagens seger har två poäng upp till de ovanvarande. Men läget är glasklart; seger nästa helg borta mot Mjällby och kontraktet är säkrat.

Mål: 0-1 Tommy Thelin (Johan Fäger) (35).

Utvisning: Norrköping: Mikael Roth.

Varningar, Norrköping: Léandre Griffit, Thomas Magnusson, Stefan Thordarson, Mikael Blomberg. Jönköpings Södra: Erik Skördåker.

Domare: Håkan Jonasson.

Publik: 7 260 (på Norrköpings Idrottspark).

IFK Norrköping: Nuredin Bakiu – Viktor Rönneklev, Thomas Magnusson,Kristoffer Arvhage, Mikael Roth – Léandre Griffit (72), Mikael Blomberg, Magnus Samuelsson, Eirik Dybendal – Gardar Gunnlaugsson, GardarGunnlaugsson.

Avbytare: Simon Omekanda (72).

Jönköpings Södra: Mikael Axelsson – Christer Perssson, Erik Skördåker,Daniel Karlsson (48), Andreas Nilsson – Fredrik Söderbring, Fredrik Fendrich, Aram Ibrahim, Mikael Eriksson (64) – Tommy Thelin (75), Johan

Avbytare: Erik Backlund (48), Tomas Backman (64), Michel Kamhie (75).

Falkenbergs FF – Åtvidabergs FF 3-2 (1-0)

Matchen: Det märktes till en början tydligt att Falkenberg kämpade för ett nytt kontrakt i Superettan och att Åtvidaberg inte hade något att spela för. Ett taggat FFF satte fart i första halvlek och innan den samma var slut hade hemmalaget avlossat sju skott på mål. ÅFF hade inte lyckats med ett enda. Falkenberg tog också helt naturligt ledningen med 1-0 efter en halvtimmes spel genom Pawel Mendel. ÅFF verkade stundtals ointresserat och Falkenberg var bättre i båda straffområdena. Fyra minuter in i andra halvlek kom även 2-0 för hemmalaget, målskytt den här gången var Joel Johansson. Åtvidaberg jobbade sig efter det in i matchen. Flera avslut på mål och mer bättre spel i båda straffområdena. I den 77 minuten reducerade inhopparen Emil Nilsson till 2-1. Nervositet infann sig hos Falkenbergsspelarna och ÅFF fortsatte sitt offensiva spel. I den 83 kvitterade östgötarna genom Daniel Johansson. Poängtappet såg länge ut att vara ett faktum för Falkenberg men Ricardo Penella blev dagens stora hjälte på Falkenbergs IP. På tilläggstid satte han 3-2 efter en frispark.

Målen:1-0 (31) Pawel Mendel, 2-0 (49) Joel Johansson, 2-1 (77) Emil Nilsson, 2-2 (83) Daniel Johansson

Varningar: Falkenbergs FF: Pawel Mendel, Ricardo Penella, Emir Kujovic Åtvidabergs FF: Johan Niklasson

Domare: Johan Hamlin

Publik: 1101 (på Falkenbergs IP)

Falkenbergs FF: Rasmis Rydén - Billy Berntsson, Jens Gustafsson, Patrik Lundgren, Markus Thorbjörnsson – Robin Ganemyr, David Svensson, Ricardo Penella – Pawel Mendel (81), Joel Johansson, Björn Carlsson (74)

Avbytare: Emir Kujovic (74), Tobias Nilsson (81)

Åtvidabergs FF: Henrik Gustavsson – Örjan Bäckstrand, Johan Niklasson, Daniel Johansson, Jesper Arvidsson – Martin Jönsson, Kristian Bergström, Pontus Karlsson (61), Blaise Mbemba – Oscar Möller, Mats Haglund

Avbytare: Emil Nilsson (61), Martin Ekström (85)

Bunkeflo - Sylvia 1-3 (0-1)

Matchen:

Sylvia var tvungna att vinna för att kunna undvika nedflyttning men segern borta mot Bunkeflo var förgäves. Som det brukar vara vid den här tiden på året slår motivation klass och det var inte annorlunda den här söndagen när alla bottenlagen tog trepoängare. Därmed får Sylvia ta klivet ner från elitfotbollen och ta nya tag till nästa år. Bunkeflo har en imponerande säsong i ryggen men i dagens match var det inte mycket som stämde och bristen på motivation var frapperande.

Mål: 0-1 (27) Henric Andersson (Robert Mambo-Mumba), 0-2 (48) Daniel Åkervall, 1-2 (69) Magnus Carlsson (Erol Bekir), 1-3 (93) Maic Sema

Varningar, Bunkeflo: Salif Jönsson. Sylvia: Mikael Cupan, Daniel Åkervall, Henric Andersson.

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 654 (på Limhamns IP).

Bunkeflo:

Patrik Eklund – Richard Henriksson (81), Max Fuxberg, Magnus Carlsson, Andreas Stridh - Daniel Sliper, Erol Bekir, Anders Ekelund, Jens Nordström – Imad Khalili (69), Salif Jönsson (58).

Avbytare: Ken Hansson (58), Henrik Ewald (69), Robert Kjellin (81).

Sylvia:

Peter Karlsson – Armando Ibrakovic, Mikael Cupan, Dennis Boskailo, Fredrik Åström – Andreas Friman (78), Haris Dozo (80), Markus Hansson, Maic Sema – Henric Andersson, Daniel Åkervall.

Avbytare: Mikael Torin (78), Ibrahim Atiku (80).

GIF Sundsvall - Degerfors 0-1 (0-0)

Matchen:

GIF Sundsvall spelade med nerverna utanpå de blå tröjorna i mötet med Degerfors där det allsvenska kontraktet kunde säkras. Istället blev det en krampaktig match där Degerfors-anfallaren Andreas Drugge kunde tysta publiken med matchens enda mål i den 79:e minuten. Därmed kan GIF Sundsvall komma att bli tvungna att ta minst en poäng mot uppflyttningsklara Ljungskile på bortaplan i den sista omgången. Häcken jagar nämligen en poäng bakom med betydligt bättre målskillnad.

- Vi har fortfarande en bra chans kvar, säger tränaren Mika Sankala.

Mål: 0-1 (79) Andreas Drugge

Varningar, GIF Sundsvall: Joel Cedergren, Tarmo Neemelo. Degerfors: Markus Hansson.

Utvisning, GIF Sundsvall: Erkan Saglik.

Domare: Michael Lerjéus.

Publik: 6 154 (på Norrporten Arena).

GIF Sundsvall:

Fredrik Sundfors – Mikael Lustig, Patrik Eriksson-Ohlsson, Stefan Ålander, Christian Söderberg (81) – Kali Ongala (60), Tobias Eriksson , Joel Cedergren, Arash Bayat – Tarmo Neemelo, Linus Hallenius (70).

Avbytare: Andreas Ingel (60), Akombo Ukeyima (70), Erkan Saglik (81)

Degerfors:

Simon Nurme – Kalle Norrbin, Djordje Mrdjanin, Magnus Tappert, Markus Karlsson (83) – Johan Bertilsson (54), Tobias Solberg, Henrik Berger, Kristoffer Wiktorsson – Anderson Mano Garcia, Andreas Drugge.

Avbytare: Andreas Holmberg (54), Jonas Bergman (83).

Sirius – Örgryte 5-2 (3-1)

Mål: 1-0 (13) Antouman Jallow (Mani Tourang), 2-0 (27) Marcus Palmqvist, 2-1 (35) Andreas Clarholm (Simon Chekroun), 3-1 (41) Antouman Jallow, 3-2 (63) Mentor Zhubi, 4-2 (68) Hjalmar Bertwig (Kim Skoglund), 5-2 (81) Olle Kullinger (Mattias Kesenci).

Varningar, Sirius: Olle Kullinger, Tighe Dombrowski. Örgryte: Jukka Sauso

Domare: Andreas Ekberg, Lund.

Publik: 1 003 (på Studenternas IP).

Sirius:

Alexander Garcia - Jonas Lundmark, Hjalmar Bertwig, Gustaf Segerström, Tighe Dombrowski - Kim Skoglund (73), Andreas Eriksson (30), Fredrik Olsson, Mani Tourang - Antouman Jallow, Marcus Palmqvist (67).

Avbytare: Patrik St.Cyr (30), Olle Kullinger (67), Mattias Kesenci (73).