Chelsea vann stormötet – utan ’Arsenal-dödaren’

Rycker i Premier League - trots att Arsenal-dödaren har lämnat

Chelsea rycker i Premier League.

På lördagen blev det en tung seger borta mot Arsenal (2–1).

Trots att den specielle Arsenal-dödaren saknades.

När Chelsea mött Arsenal de senaste åren har Didier Drogba ofta spelat huvudrollen. Ivorianen gjorde 13 mål på 14 matcher mot Arsenal.

Arsène Wenger sa inför lördagens möte att han var "glad att inte behöva möta Drogba".

Men det gick ändå, trots att Drogba lämnat klubben.

Chelsea startade matchen bäst och ägde bollinnehavet första tio minuterna.

Arsenal reste sig. Då passade gästerna på att göra matchens första mål.

Torres gjorde 1-0

Fernando Torres höll sig framme på en frispark och trots uppvaktning från Laurent Koscielny lyckades spanjoren styra in 1-0.

Arsenal flyttade fram spelet och kom till flera inläggslägen. Precis före paus hamnade ett av inspelen hos Gervinho som vände runt och skickade in 1-1 i nättaket.

Arsenal tog initiativet efter pausen, men det var Chelsea som skulle ta ledningen.

Juan Mata slog en frispark, Laurent Koscielny lyckades inte styra undan bollen, utan styrde den förbi Vito Mannone i egna målet.

Med drygt tjugo minuter kvar bytte Arsène Wenger in Theo Walcott och Olivier Giroud.

Brände flera lägen

Fransmannen skapade ett första kvitteringsläge när han sköt ett skott som Petr Cech styrde till hörna. Det andra kom med sju minuter kvar då han nickade i stolpen (även om linjedomaren vinkat för offside). En tredje möjlighet kom på tilläggstid när han blev fri med Petr Cech. Giroud gick runt målvakten, men avslutet gick utanför.

Tack vare segern leder Chelsea ligan med fyra poäng innan Manchester Uniteds match mot Tottenham (spelas på lördagskvällen).