På väg mot skrällseger – då bjöd Blåvitt på två mål

Publicerad 2012-01-28

kvitterat Welliton petar in 1-1 bakom nygamle Blåvitt-målvakten John Alvbåge.

BENIDORM. IFK Göteborg var på väg mot en mycket imponerande seger mot ryska topplaget Spartak Moskva.

Men bjöd på två mål.

– Jättemisstag. Det måste vi snacka om, säger Mikael Stahre.

IFK Göteborg

IFK Göteborgs nysatsning imponerade stundtals mot ryska tabellfyran, Spartak Moskva.

Kvickt passningsspel utmed marken, bra kombinationer och ett framgångsrikt aggressivt sätt att vinna tillbaka bollen högt upp i planen gjorde att Blåvitt låg närmast segern.

Dessutom kryddades IFK:s storsatsning av individuella skickligheter.

Just en av dess glänste och gav löfte om mer vid första målet.

Hysén tryckte in 1-0

Daniel Sobralense volleyklackade läckert fram Tobias Hysén som i sin tur tryckte in 1-0 på volley med vänstern.

- Sobra har mycket att bjuda på. För att vara i första matchen kändes samarbetet riktigt bra, säger Tobias Hysén.

Men bara tre minuter senare bjöd Blåvitts vänsterback Logi Valgardsson på en riktig indianpassning och Spartaks brasse Welliton kunde peta in kvitteringen efter en ganska enkel retur från John Alvbåge.

IFK Göteborg fortsatte dock ha kontroll med en bra defensiv som släppte till få chanser, kombinerat med vårdat bollinnehav där tempot växlade.

2-1 nickade Philip Haglund in på en hörna från Stefan Selakovic i 65:e minuten efter att IFK Göteborg haft en period med bra spel och giftiga anfall.

Åter ställde dock en jättebjudning till det.

Stefan Selakovic skulle spela bollen tillbaka till John Alvbåge, passningen blev för kort, Emenike snappade upp den, rundade IFK-målvakten och rullade in 2-2 i 70:e minuten.

Oavgjort betydde straffar där ryssarna stod som slutsegrare, 6-4, efter att Hyséns och Valgardssons straffar räddats av Spartakmålvakten Aleksandar Dikan.

”Gjorde det vi snackat om”

Trots förlusten imponerade IFK Göteborg och tränaren Mikael Stahre var i det stora hela nöjd:

– Vi gjorde det vi hade snackat om. Höll laget kompakt och spelade ett aggressivt försvarsspel. Förutom två stora misstag bjuder vi inte på många chanser.

I första halvlek stack Daniel Sobralense ut med sitt kreativa offensiva spel. Brassen lämnade dock stora ytor bakom sig.

– Jag är nöjd med det Sobralense gör. Han försvarar bra på det sättet han kan. Han är en offensiv spelare som vi måste våga släppa fram, säger Mikael Stahre.

På tisdag möter IFK Göteborg slovenska Olimpija Ljubljana i Copa del Sol.