Bärkroth och Bjarnason lämnade i går IFK Göteborg - men Nordin Gerzic (mitten) förstärker från Örebro.

BENIDORM. Nordin Gerzic in och, definitivt klart i natt, Elmar Bjarnarson och Nicklas Bärkroth ut.

Bärkroth ska spela för União de Leiria men tillhör Benfica.

– Det här är en otrolig chans för mig, säger han.

FÅR NYA KAMRATER Tobias Hysén och hans IFK Göteborg förlorade på straffar mot Ljubljana från Slovenien i går. Samtidigt var klubbledningen upptagen med flera övergångar.

IFK Göteborgs bleka 1–1-insats mot Olimpija Ljubljana i Copa del Sol kom helt i skymundan.

Återigen var det Blåvitts agerande på transfermarknaden som fick mest uppmärksamhet.

”Tillhör Benfica”

Sportchefen Håkan Mild hade det hektiskt när de sista detaljerna kring försäljningen av Elmar Bjarnason till danska Randers och utlåningen av Nicklas Bärkroth till Benfica/UD Leiria skulle förhandlas.

– Jag vet att jag kommer att få spela en snabb och teknisk fotboll, säger Bärkroth genom sin agent till FotbollDirekt.se. Det är en liten klubb jag kommer till men de spelar ändå i den högsta ligan och jag tillhör ändå Benfica. Jag vet att jag kommer att få bra chanser att visa upp mig.

Elmar Bjarnason lämnar Blåvitt för Randers, tabelltvåa i danska andraligan. Islänningen har skrivit på för 3,5 år och försäljningen ger IFK Göteborg en miljon kronor.

Sent i går kväll rapporterade dessutom Göteborgs-Posten hur Nordin Gerzic, som kostar Blåvitt sju miljoner kronor, anlände till Göteborg. Enligt Sportbladets uppgifter kan han presenteras på en presskonferens i dag om allt pappersarbete hinns med.

Selakovic brände

I IFK Göteborgs match mot Ljubljana blev Mikael Dyrestam huvudperson.

21-åringens miss gjorde att slovenerna kunde göra 1–0 efter fem minuter, men han nickade själv in kvitteringen i 51:a minuten i andra halvlek.

Sedan blev det åter förlust i straffläggning för IFK Göteborg sedan Stefan Selakovics straff räddats OL-målvakten.

Efteråt menade Dyrestam att klubbytena var helt rätt väg att gå.

– Det är bra att vi får in nytt folk och att andra får testa nytt. Vi har haft samma tänk länge. Det är rätt av Bärkroth att ta chansen någon annanstans, säger Dyrestam.