Publicerad 2015-03-12

Det krävs en kollaps i Bayern München för att Wolfsburg ska ha chansen att vinna ligaguldet hemma i Tyskland.

Men det finns andra titlar.

Som Europa League.

Det är långt till finalen i Warszawa den 27 maj, men Wolfsburg tog ett litet kliv åt rätt håll i den första åttondelsfinalen mot Inter. 3–1 (1–1) på hemmaplan ger en god möjlighet att nå kvartsfinal. Helst med en spelare som Kevin De Bruyne i startelvan.

Belgaren sänkte Inter med sina två mål i andra halvlek.

Farnerud bänkad

För Torino började äventyret i åttondelsfinalen illa. Marco Benassi fick sin andra varning redan efter 28 minuter och tio senare öppnade Axel Witsel målskyttet för Zenit St Petersburg när han slog in en målvaktsretur kort före pausen.

Mittbacken Pontus Jansson saknades i Torinos trupp och Alexander Farnerud fick nöja sig med ett inhopp tidigt i andra halvlek. Minuten efter att skåningen kommit in på planen skickade Domenico Criscito in 2–0 för St Petersburg.

Det väntar en tuff retur i Turin.

Rekordmål

Lätt blir det knappast heller för Villarreal i Sevilla nästa vecka. 1–3 hemma på El Madrigal var en riktig missräkning för Villarreal. Redan efter 13 sekunder gjorde Sevillas Victor Vitolo 1–0 – det snabbaste målet i Europa Leagues historia.

Mateo Musacchio följde upp med 2–0. När väl Luciano Vietto reducerade tog det bara några minuter för gästerna att göra 3–1 (Kevin Gameiro).

För engelsk fotboll kom något av en upprättelse i Europaspelet. Everton är enda kvarvarande engelska klubb i turneringen och fick jobba hårt för att slå Dynamo Kiev på Goodison Park. Steven Naismith kvitterade Oleg Gusevs tidiga mål för ukrainarna och med åtta minuter kvar slog Romelu Lukaku in straffen till 2–1.

Kevin Kuranyi nätade omgående för Dynamo Moskva, men Napoli tog sig samman och vann till slut med 3–1. För Gonzalo Higuain kunde ta med sig matchbollen hem som belöning för sitt hattrick inför hemmapubliken.

I det helitalienska mötet mellan Fiorentina och Roma är högst ovisst inför returen i Rom. Josip IliciÄ skruvade läckert in Fiorentinas ledningsmål. Sedan brände Adem LjajiÄ en straff för Roma innan Seydou Keita kvitterade i slutet.

Club Brygge vände 0–1 till 2–1 hemma mot Besiktas och Dnipro Dnipropetrovsk slog Ajax hemma med matchens enda mål.