Mardröm för Hammarby – förlust och skada

Tredje raka förlusten och en skada på Anna Jösendal.

Hammarby hade en tung eftermiddag i 1–2-förlusten hemma mot Växjö.

– Vi är otroligt besvikna, säger Hammarbys Jonna Andersson i Viaplay.

Det var nog inte här Hammarby ville vara efter nio omgångar i damallsvenskan.

Det regerande mästarlaget har drabbats av en rejäl pyspunka. 1–2 mot Växjö är lagets tredje raka förlust och upp till serieledande Rosengård är det nio poäng.

– Vi måste studsa tillbaka till vinnarspåret och det spelet vi vill spela. Vi är inte helt nöjda spelmässigt men vi skapar tillräckligt många chanser och då måste vi se till att sätta dem, säger Jonna Andersson.

Hammarby tog visserligen ledningen genom Julie Blakstad i den 27:e minuten men Växjö kvitterade före paus.

Växjö-jubel mot Hammarby.

Jösendal utgick

Nederlagstippade Växjö, som kom till Stockholm med en poäng på de fyra senaste matcherna, imponerade i andra halvlek och ledningsmålet kom i den 57:e minuten.

Gästerna hade både en stolpträff och en ribbträff på kort tid innan 2–1 kom efter ett mönsteranfall. Halva laget var inblandade i speluppbyggnaden som till slut resulterade i att Jenny Danielssons inlägg letade sig fram till Dessislava Dupuy som satte bollen i nät.

Värre blev det för Hammarby i den 79:e minuten när stjärnan Anna Jösendal byttes ut skadad. Hon såg ut att göra illa ena foten och vårdades på plan i flera minuter. Norskan var uppe och stod en stund men vid sidlinjen la hon sig ner på båren.

Rosengård dominerar

Samtidigt fortsätter titelkonkurrenten Rosengård att rada upp segrar.

Malmölaget har fullkomligt dominerat damallsvenskan i år och 4–0 hemma mot Norrköping gör att serieledaren fortsatt har full pott och hela 31–2 i målskillnad.