Publicerad 2024-08-11 17.50

Sömnigt i första.

Sedan klev Sirius ut och sänkte Kalmar med tre mål på tio minuter.

– Just nu känns det jävligt tungt, säger KFF:s Dino Islamovic i Max.

Christer Mattiasson samlade sina spelare i paus och fick tio magiska minuter tillbaka.

Två minuter in i andra spräckte Joakim Persson nollan.

Kort därpå rullade Noel Milleskog in hemmalagets andra – och i den 57:e matchminuten skarvnickade Marcus Lindberg in 3–0 på en hörna.

”Trycker på och dödar”

Målexplosionen föranleddes av en ganska chansfattig första halvlek.

Den följdes av en Simon Skrabb-reducering från straffpunkten – men hemmalaget höll undan och vann med 3–1.

Efteråt var Henrik Castegren inte särskilt nöjd, bortsett från de där tio minuterna.

– Första halvlek är vi ganska tafatta. Men sedan visar vi individuell skicklighet och trycker på i början av andra och dödar matchen. Sen är vi rätt dåliga efter 3–0, tycker jag, säger kaptenen.

Ett annat glädjeämne för Sirius var att Yousef Salech byttes in sista tjugo. Anfallaren är lagets bäste målskytt den här säsongen med 9 mål på 14 matcher, men har missat de fyra senaste på grund av skada.

Seriens sämsta försvar: ”Faller ihop”

Segern var Sirius tredje raka.

För Kalmars del är resultatraden omvänd. Tre förluster i följd, och lika många poäng upp till Värnamo på negativ kvalplats. Därtill har KFF nu släppt in flest mål i allsvenskan med 40 – två fler än IFK Norrköping.

– Vi släpper in ett mål och sedan faller vi ihop. Det är en mentalitetsfråga, säger Kalmar-forwarden Dino Islamovic.