Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Raka vägen till succé...

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2006-02-09

Äntligen målskytt igen - men ny ljumskskada kan tvinga Zlatan till vila

hittade rätt Sedan den 19 november förra året har Zlatan väntat på att få göra mål i Serie A - i går fixade han 1-1 när Juventus mötte Parma.

Målskytt och poängräddare för Juventus.

Men Zlatan klarade bara en halvlek på grund av ljumskproblem, och nu befaras han missa supermatchen mot Inter på söndag.

- Det är inte säkert att han kan vara med, säger Juventus tränare Fabio Capello.

Zlatan Ibrahimovic, med nyrakad skalle, bildade anfallspar med Alessandro Del Piero mot Parma.

Svensken bröt sin nästa tre månader långa måltorka och nätade strax före paus. Paolo Cannavaro, lillebror till Juve-backen Fabio, halkade på den frusna gräsmattan och Zlatan sköt distinkt sitt fjärde Serie A-mål för säsongen bakom Guardalben i Parmas mål.

Svårspelad plan

Men den frusna gräsmattan ställde till problem även för Juventus. Gianluca Zambrotta utgick efter fem minuter i den andra halvleken, och missar definitivt toppmötet mot Inter på söndag.

Zlatan hade synbart ont i sin ljumske under den första halvleken, och efter paus hade han ersatts av David Trezeguet. Även han är osäker.

- Zlatan hade ont i ljumsken och spelade så länge han kunde. Inter? Kanske. Men det är inte säkert att han kan spela, säger Fabio Capello till tidningen Tuttosport.

Skadan kommer mycket olägligt för Zlatan. Efter den senaste tidens turbulens uppges Fabio Capello vara mycket nöjd med Zlatans arbete.

- Det känns att Ibrahimovic är på väg uppåt igen, det går åt rätt håll. Alla spelare har svackor och jag har aldrig varit orolig, säger Capello till Gazzetta dello Sport.

Zlatans mål var en kvittering. Fem minuter tidigare hade Parma tagit ledningen genom Dessena, den gången var det Fabio Cannavaro som halkade.

Sista chansen

Men eftersom Inter förlorade mot Fiorentina är Juventus nio poäng före. Inter måste definitivt vinna för att ha en tillstymmelse till chans att hota Juve i toppen.

- Vi gjorde verkligen ingen bra match. Men poängen vi tog var mycket viktig, eftersom vi utökade vårt försprång till Inter med ytterligare en poäng, säger Fabio Capello.

Matchen var inte helt utan kontroverser. Den senaste tiden har det bråkats otroligt mycket i Italien om att Juventus favoriseras av domarna.

Helgens match mot Udinese, där Del Piero bland annat fick ett solklart offsidemål godkänt, var droppen som fick bägaren att rinna över.

Tveksam straff

Mot Parma fick laget ännu en mycket tveksam straff. Med bara två minuter kvar av ordinarie tid föll Patrick Vieira efter i straffområdet efter att ha blivit snuddad av Parmas Grella. Domaren Luca Palanca pekade på punkten, men Del Piero satte straffen i ribban.

På övertid uppstod ännu en straffsituation, den här gången i det andra staffområdet. Fabio Cannavaro gjorde ner Parmas Corradi, men här valde domare Palanca att blunda.