Everton vände mot City – och öppnar för ”Pool”

Publicerad 2011-05-07

Kampen om fjärdeplatsen
fortfarande inte avgjord...

Manchester City hade chansen att, i praktiken, säkra den fjärde och sista Champions League-platsen på lördagen.

Men icke.

I stället såg två nickmål till att hemmalaget Everton vände och vann med 2–1 – och öppnar nu upp för lokalrivalen Liverpool.

Även Tottenham har chansen att, precis som i fjol, blåsa City på CL-platsen.

Roberto Mancinis mannar står kvar på 62 poäng med 35 matcher spelade, medan Liverpool och Spurs – som delar femteplatsen – har sju pinnar upp.

Lördagens match började annars bra för FA-cupfinalisten.

City dominerade spelet och tog ledningen i den 28:e minuten, sedan Yaya Touré bombat in ettan på finfin framspelning av mittfältsmaestron David Silva.

Mäktig dubbelsalva

Men i den andra halvleken tog Everton succesivt över och på sju drömminuter hade Premier League-sjuan vänt på steken.

Den före detta City-spelare Sylvain Distin knoppade in kvitteringen i den 65:e minuten, och i den 72:a följde Leon Osman på med ett ännu läckrare nickmål.

De ljusblå lyckades inte repa sig efter dubbelsalvan och var egentligen aldrig nära att utjämna.