Seger i premiären för "Svennis" Leicester

Uppdaterad 2011-08-07 | Publicerad 2011-08-06

Drömstart för "Svennis."

Sven-Göran Eriksson fick drömstarten han så gärna ville ha. Storsatsande Leicester slog Coventry borta i Championship-premiären med 1-0. Trots att man fick spela med tio man i 80 minuter.

Högerbacken Lee Peltier gjorde matchens enda mål i 52:a minuten i det så kallade "M69"-derbyt. Peltier var ”Svennis” första av tio värvningar denna sommar och betalade alltså av direkt i en något ovan roll som målskytt.

Leicester-anfallaren Darius Vassel blev utvisad redan efter tio minuter och Coventry dominerade första halvlek utan att få hål på bortalaget. I 38:e minuten blev det dock kvitterat i utvisningar då även Carl Baker i Coventry fick se det röda.

Leicester träffade även stolpen genom David Nugent.

Mest anmärkningsvärt är kanske annars att Sven-Göran Eriksson valde att ställa upp med hela sju nyförvärv i startelvan, däribland Kasper Schemichel, Paul Konchesky, Gelson Fernandes och nämnda Peltier och Nugent.

Leicester har hemmapremiär mot Reading i nästa omgång.