HV71 vann efter omdiskuterat domslut

Publicerad 2018-12-21

Färjestads segersvit är bruten.

Laget föll mot HV71 efter att Johan Ryno fått kvitteringsmålet underkänt.

– Jag trodde verkligen att vi skulle få ett mål där så det är en besvikelse, säger Ryno efter matchen.

Färjestad BK

HV71 växlade upp efter tränarbytet och vann tre matcher i rad. Men sedan kom ett bakslag och Jönköpingsgänget har förlorat sina två senaste matcher.

Under fredagskvällen var laget ute efter att vända trenden – men motståndet var inte det enklaste.

Svängig match

Serietvåan Färjestad – som senast vände 0–3-underläge mot Örebro till 4–3-seger – stod på andra sidan. Värmlänningarna hade dessutom sex raka segrar i bagaget.

Bortalaget tog också ledningen genom Alexander Reichenberg, men HV71 hann med att replikera innan pausvilan då Joakim Andersson forcerade in 1–1-målet i powerplay.

Lagen turades sedan om att sitta i förarsätet målmässigt fram till 3–3, då hemmalaget satte 4–3 genom Alexander Ytterell med knappt två minuter kvar att spela.

”En besvikelse”

Men Färjestad gav sig inte och Johan Ryno hade kvitteringspucken i nät – men målet dömdes bort.

– Jag vet inte... jag trodde verkligen att vi skulle få ett mål där så det är en besvikelse. Intentionen är inte alls att köra på målvakten, så det känns lite tråkigt, säger han om situationen.

”Gött att få vinna”

I HV71 var det glada miner efter segern. Segerskytten Alexander Ytterell hade flera saker att glädja sig åt.

– Det var två år sedan sist jag nätade så det var skönt. Jävligt gött att få vinna, särskilt nu innan jul, säger han efter matchen.

På annandagen reser HV71 till Stockholm för match mot Djurgården medan Färjestad tar emot Växjö hemma i Karlstad.