Dagens namn: Ellen, Lena

Berget matchhjälte – och målkung

Publicerad 2015-04-29

Två Malmö FF-norrmän toppar mål-/assistligan

MALMÖ/STOCKHOLM. Jo Inge Berget blev matchhjälte för Malmö FF med sina två mål – det andra ett drömlikt sådant.

Norrmannen toppar nu skytteligan.

– Jo Inge får göra mål och bekräftar sin målform vilket är bra, säger tränaren Åge Hareide.

Malmö FF

Mästarlaget Malmö FF är fortfarande obesegrat. Efter att ha åkt på ett överraskande poängtapp mot Falkenberg i fredags (3-3), studsade laget ikväll tillbaka på Swedbank stadion när Halmstad gästade med sitt gräsgröna bortaställ.

Pawel Cibicki fick förtroende från start och inledde målskyttet i den 29:e minuten efter att Stojan Lukcis släppt retur på Rosenbergs skott. Bara fem minuter senare utökade Jo Inge Berget till 2-0.

Reducerade direkt

MFF-målljublet kom snabbt av sig. Kwame Karikari gjorde mål för andra matchen i rad och reducerade direkt, efter tveksamt försvarsarbete av Rasmus Bengtsson.

Men i den andra halvleken avgjorde MFF – och vem höll sig framme igen om inte Berget?

Norrmannen stod för ett sagolikt vackert mål, när han laddade och sköt bollen rakt upp i krysset, efter att först Adu skjutit bollen rakt i en HBK-försvarare.

Två norrmän i topp

Målet var 24-åringens femte allsvenska mål för säsongen – vilket innebar att han gick om Johan Oremo i skytteligan och gick upp i topp, tilllsammans med Djurgårdens Nyasha Mushekwi.

Lagets andra succénorsk Magnus Wolff Eikrem stod för sin sjätte assist när han passade fram till sin landsmans 2-0-mål. Därmed leder han i sin tur assistligan i storartad stil.

Anton Tinnerholm var sedan på Christoffer Andersson i straffområdet med tio minuter kvar och Halmstad fick straff. Men Junes Barny sköt bollen över mål och matchen slutade 3-1. Tränaren Åge Hareide var inte så nöjd med vad han sett.

– Vi går ner oss, det ska vi inte göra. Det är nästan som att vi tror att det går för lätt. Matchen är helt lik Falkenbergsmatchen. Vi ska inte slarva och gå ner oss. Det är något vi måste titta på inför Helsingborgsmatchen, säger han på presskonferensen.