Milan körde över Lecce

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-29

Zlatan fick se sina nya lagkamrater leka med nykomlingarna

Med Zlatan Ibrahimovic på läktaren imponerade Milan i säsongspremiären mot nykomlingarna Lecce.

Svenskens nya kollegor bjöd på det ena snygga målet efter det andra och ledde med klara 3–0 efter första halvleken.

Matchen vann de till slut med 4–0.

Målgörandet satte Alexandre Pato igång i den 16:e minuten. Den 20-åriga brassen hade sprungit sig fri och drog till med ett hårt skott som gick in vid den bortre stolpen.

Sju minuter senare var det backen Thiago Silva som var framme vid en hörna. Hörnan gick in framför mål där både Lecce-spelare och Milan-spelare var på bollen. Men Silva gick två försök och på det andra petade han in bollen.

Ronaldinho serverade

3–0 kom innan den första halvtimmen avklarats.

Då visade Ronaldinho på en riktig klasspassning som friställde Pato som sprang mellan Lecces mittbackar och sedan satte bollen säkert i nät.

Milans chanser tog verkligen inte slut därefter, men bollen hittade inte nät fler gånger under den första halvleken och Milan kunde gå till pausvila med en 3–0-ledning.

Inzaghi avslutade

3–0 stod sig till matchens sista minut då Filippo Inzaghi satte matchens sista mål.

Gennaro Gattuso jobbade fram bollen till Lecces straffområde där Inzaghi drog till takt på Lecce-målvakten som inte hann reagera och släppte in bollen bakom sig.

Skönare säsongsöppning är svår att tänka sig.