I första matchen gav hans mål Barcelona hopp i supercupfinalen.

I kväll fick Zlatan Ibrahimovic se på från bänken när katalanerna krossade Sevilla och säkrade säsongens första titel.

Samtliga andra forwards fick speltid när Leo Messi hade stor uppvisning.

– Det var helt av sportsliga skäl, säger managern Pep Guardiola om petningen av Zlatan enligt spanska El Mundo Deportivo.

Sevilla hade 3–1 att gå på inför lördagskvällens returmöte i den spanska supercupfinalen efter Zlatan Ibrahimovics mål i den första matchen i Sevilla. Men i dag fick han inte ens chansen.

Inte från start. Inte ens i ett inhopp.

– Det var helt av sportsliga skäl, precis som med de andra spelarna som inte deltog, säger managern Pep Guardiola utan att vilja utveckla sina svar kring Ibrahimovics situation.

Hattrick av Messi

Guardiola valde dessutom att bänka nyförvärvet David Villa och istället satsa på Leo Messi, Bojan och Pedro från start. Det var dock svårt för fansen att klaga på det valet efter matchen.

Messi skickade in ett hattrick på Sevilla och fick även hjälp av Pedro, vars inspel i den första halvleken styrdes i eget mål av Abdoulay Konko, till att spika slutresultatet 4–0. Totalt skrevs Barças segersiffror till 5–3 när laget spelade hem den Spanska supercupen.

– Vi har vunnit ytterligare en viktig titel efter att ha vänt ett väldigt tufft underläge. Vi vet vilka vi är och vi är tillräckligt bekväma för att kunna fortsätta växa allt eftersom säsongen går, säger Leo Messi till TVE.

Villa spelade till vänster

I den andra halvleken valde Guardiola också att visa upp sina nyförvärv för hemmapubliken. Både David Villa och Adriano byttes in i en halvlek då även VM-spelaren Andres Iniesta fick känna på gräset.

Samtliga Zlatan Ibrahimovics konkurrenter om platserna i Barcelonas anfall fick alltså chansen. Men svensken satt fast kvar på Pep Guardiolas bänk matchen igenom – och spekulationerna kring hans framtid i Barcelona lär ta ny fart.

Något som dock talar för att 28-åringen fortfarande har en plats i det spanska storlaget är att Guardiola valde att spela nyförvärvet Villa på vänsterkanten. Anfallaren tar därmed över Thierry Henrys position och kommer, om han fortsätter där, inte att bli någon direkt konkurrent med Ibrahimovic om platsen centralt.

I dag var det istället Bojan som hade hand om den.