Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-11

Stjärnans straff räddades av Alex Manninger

Marco Materazzi.

Så heter dagens syndabock i Inter.

Stjärnans straffspark räddades av Alex Manninger – och nu kryper Roma allt närmare.

– Med facit i hand borde jag låtit Julio – som jag bett om ursäkt – slå straffen, säger ”Matrix” enligt Gazzetta dello Sport.

Det var stor dramatik i den näst sista omgången av Serie A.

Inter kunde ta hem scudetton redan i dag – men då krävdes seger mot Siena.

Så blev det inte.

Knäpptyst på Meazza

Inter gjorde första målet redan i 11:e minuten med en nick av Patrick Vieira på hörna.

Men Siena svarade med Massimo Maccarone 20 minuter senare. Det blev knäpptyst på Giuseppe Meazza.

Strax innan pausvila slog Zlatan Ibrahimovics ersättare Mario Balotelli till med en nick – framspelad av Vieira, som nickade fram till sicilianaren.

I andra halvlek fortsatte dramatiken.

Houssine Kharja kvitterade i den 69:e minuten med ett vackert skott utanför straffområdet.

Materazzis dubbel-tavla

Ett skakat Inter försökte gå till attack med alla medel.

Då slog Materazzi till – två gånger – och stoppade Inters seger.

I den 76:e minuten springer Inter-backen offside när Julio Cruz har ett drömläge att avgöra. En liggande ”Matrix” får argentinarens skott i häcken.

I den efterföljande situationen tilldöms Inter straff efter en brottningsmatch mellan Marco Materazzi och Christian Riganò.

Materazzi själv tar den – Alex Manninger räddar.

Inter försöker anfalla, men det är lönlöst.

Matchen slutar 2-2 till busvisslingarna från ett besviket Meazza.

Marco Materazzi kommenterade sedan matchen såhär:

– Jag är ledsen, för vi kunde ha vunnit. Vi vet hur det gick, jag missade straffen. Tyvärr gick det dåligt, förra året var det samma ordning för straffläggare och då missade jag inte. Med facit i hand borde jag låtit Julio – som jag bett om ursäkt – slå straffen, sa ”Matrix” enligt Gazzetta dello Sport.

Efter matchen sa Inters tränare Roberto Mancini:

– Materazzi borde inte ha slagit straffen, men han kände för det och slog den. Kanske hade Cruz också missat, sa Mancini enligt Gazzetta dello Sport.

Roma vann

Roma vann sin match mot Atalanta med 2-1 (mål av Panucci, De Rossi och Bellini) och ligger nu en poäng efter Inter inför sista omgången (Inter möter Parma borta i sista matchen, Roma möter Catania borta – båda lagen kämpar för att hålla sig kvar i ligan).

Men det var inte bara ligatoppen som bjöd på dramatik.

Fiorentina gick om Milan och tog fjärdeplatsen i ligan, två poäng före de rödsvarta. Milan riskerar med andra ord att missa Champions League om laget inte lyckas ta tillbaka fjärdeplatsen i sista matchen.