Messi stekhet – när Barça ryckte

Uppdaterad 2012-08-27 | Publicerad 2012-08-26

Tvåmålsskytt samtidigt som Real Madrid föll mot Getafe

Två mål i premiären och nu ytterligare två när Barcelona vände 0-1 till seger 2-1 mot Osasuna.

Leo Messi är stekhet i La Ligas säsongsupptakt och har gett Barcelona en tidig ledning i ligatoppen mot ärkerivalen Real Madrid.

De förlorade nämligen sin match på söndagen mot Getafe med 1-2.

I sitt nya orange-gula bortaställ ställde Barcelona upp för bortamatchen mot Osasuna. En match som kom att bli långt mycket tuffare än vad de flesta hade kunnat ana.

Joseba Llorente gav hemmalaget ledningen efter 17 minuter och sedan höll Osasuna tätt. Först efter 76 minuter kom Barça in i matchen – och då gick det undan.

Fyra mål på två matcher

Leo Messi höll sig framme framför mål och stötte in sitt tredje mål på ligans två första matcher. Efter att Francisco Puñal visats ut tre minuter senare gav Messi utrymme att även sätta säsongens fjärde ligamål.

25-åringens 2-1 blev avgörande och räddade hem segern till favorittyngda Barcelona. Det innebär att laget vunnit sina två första matcher, efter 5-1 i premiären mot Real Sociedad, och en stekhett Leo Messi imponerar.

Än roligare för Barcelona blev det senare på kvällen. Då stal nämligen Getafe alla tre poäng från Barças ärkerival Real Madrid.

Mesut Özil missade öppet mål redan efter en kvart när han prickade ribban från bara någon meter. Bättre sikte hade Abdelaziz Barrada när han satte segermålet 2-1 för Getafe efter 75 minuter.

– Vi förtjänade att förlora. Vi spelade dåligt, säger managern José Mourinho.