Publicerad 2012-04-01

Föll mot nederlagstippade Syrianska

IFK Göteborgs målskytt Daniel Sobralense deppar.

Trots en drömstart blev det fiasko för IFK Göteborg.

På två minuter tappade ”Real Blåvitt” 1–0 till 1–2 mot nederlagstippade Syrianska.

Därmed inledde tränaren Mikael Stahre sin allsvenska sejour i Göteborg med en förlust.

– Det är bara att lyfta på hattjäveln, säger Stahre på presskonferensen.

IFK Göteborg fick en drömstart när laget tog ledningen efter knappt 20 minuter.

Emil Salomonsson skickade in bollen till Daniel Sobralense som nickade in 1–0 för ”Blåvitt” i sin första allsvenska match för klubben.

Vände på två minuter

Bortalaget hade ägt det mesta av bollen fram till dess och skapade även chanser att utöka strax efter målet.

Men resultatet stod sig halvleken ut och i början av andra kom i stället chocken för ”Real Blåvitt”.

I den 52:e minuten kvitterade Sharbel Touma och två minuter senare satte Admir Aganovic 2–1 efter slarv från Erik Lund i bortalaget.

– Vi fick en bra start på matchen och gjorde ett fint mål. Sedan hade vi några minuter under andra när vi kommer rejält på sniskan. Vi var naiva, mjuka och okoncentrerade, säger IFK:s tränare Mikael Stahre.

Skrek efter straff

IFK Göteborg gjorde tre byten och försökte forcera framåt för en kvittering, men hemmalaget lyckades hålla undan.

I slutminuterna skrek IFK:s spelare efter straff då bollen tog på handen på en spelare i Syrianska.

Men domaren Stefan Johannesson friade och nederlagstippade Syrianska höll undan och tog en skrällseger i premiären mot guldfavoriten ”Blåvitt”.

– Det är fantastiskt kul att vinna en premiär. Att vinna mot ett lag som tippas som serieetta känns fantastiskt. Vi gör ett bra jobb, står upp bra taktiskt, säger Touma till Canal plus.

”Tar de hela handen”

Det var väldigt dystra miner i IFK Göteborgs omklädningsrum efter premiärförlusten.

– Det är jävligt tungt. Vi hade hoppats på att åka härifrån med tre poäng, hade funkat med en poäng. Men noll poäng är en besvikelse, säger Pontus Farnerud till Sportbladet.

John Alvbåge:

– Ger man Syrianska lillfingret så tar de hela handen, säger han.

Syrianska FC–IFK Göteborg 2–1 (0–1)

0–1 Daniel Sobralense (17), 1–1 Sharbel Touma (52), 2–1 Admir Aganovic (54).

Varningar, Syrianska FC: Haris Skenderovic, Louay Chanko. IFK Göteborg: Philip Haglund, Tobias Sana.

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.

Publik: 4 451.

Syrianska FC (4–5–1): Dwayne Miller – Suleyman Sleyman (Alessandro Silva Pereira 46), Haris Skenderovic, Rabi Elia, Gabriel, Somi – Sharbel Touma, Johan Arneng, Dinko Felic, Louay Chanko, Yussuf Saleh (Lawal Ismail 36) – Admir Aganovic (Alexander Michel 68).

IFK Göteborg: (4–4–2): John Alvbåge – Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Erik Lund (Tobias Sana 82) – Stefan Selakovic (Hannes Stiller 72), Pontus Farnerud, Philip Haglund, Nordin Gerzic (Robin Söder 60) – Daniel Sobralense, Tobias Hysén.